Korps: Groningen, plaats: Diverse 15-03-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen (middageditie) Vrijdag 15 maart 2002

Editie vrijdagmiddag

Groningen: ongeval tussen auto en scooter
Op de kruising van de Semarangstraat met het Floresplein verleende een 31-jarige automobilist uit Groningen vrijdagmiddag geen voorrang aan een tegemoet komende 40-jarige Stadjer op een bromscooter. De scooterrijder werd gelanceerd en kwam op het wegdek terecht. Hij is met rug- en nekklachten naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: lastige zwerver in bibliotheek
De politie werd vrijdagochtend geroepen naar de bibliotheek aan de Broerstraat waar een lastige 45-jarige man binnen was. Op aanwijzingen van de conciërge om het pand te verlaten reageerde hij niet evenals op de sommatie vaan de agenten. Daarop werd hij meegenomen naar het politiebureau. De zwerver uitte beledigingen naar de agenten en kreeg daarvoor een proces-verbaal.

Groningen: hennepkwekerij
In een woning aan de Donderslaan in Groningen trof de politie vrijdagmiddag een kleine hennepkwekerij aan. De kwekerij viel op doordat ramen van een slaapkamer beslagen en tevens met plastic waren afgeplakt. Er werden 169 hennepplanten in beslag genomen. Daarnaast werd ook de afzuigapparatuur, de filters en de bevochtigingapparatuur in beslag genomen. Tegen de 45-jarige bewoner van het pand is proces-verbaal opgemaakt.

Oostwold gem. Leek: rijbewijs ongeldig
Op de Hoofdstraat in Oostwold gem. Leek, heeft de politie vrijdagmiddag een 52-jarige man uit Marum aangehouden. De man reed in een bestelauto terwijl zijn rijbewijs in verband met rijden onder invloed ongeldig is verklaard. De man werd voor hetzelfde feit de afgelopen 4 weken al twee keer eerder bekeurd. Daarom is zijn bestelwagen door de politie in beslag genomen. De man is na verhoor met een dagvaarding heengezonden.

Warffum, Ten Boer, Middelstum: gordelcontroles
De politie heeft vrijdag controles op het dragen van autogordels gehouden op Oostervalge in Warffum, de Provinciale weg N360 in Ten Boer en de Eemshavenweg bij Middelstum. In totaal werden 110 autos gecontroleerd. Vijf mensen kregen een boete van 40 euro voor het niet dragen van de autogordel.

Inlichtingen: Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 ( 0.13 eur p/m ).