Verbond van Verzekeraars

Aanpassing brochure hypotheek

De brochure Een betaalbare hypotheek: nu en straks is geactualiseerd en de toelichting van de Gedragscode Hypothecair Financiers is aan de euro aangepast. Zoals bekend, schrijft de nieuwe gedragscode voor dat de financier van een hypotheek de voorlichtingsbrochure op verzoek van de consument moet kunnen verstrekken. Leden van het Verbond kunnen de brochure per e-mail aanvragen bij het Contactorgaan Hypothecair Financiers (CHF).

De brochure is opgesteld door het Contactorgaan Hypothecair Financiers in samenwerking met het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (NIBUD). In de brochure is informatie te vinden over het kopen van een woning en de financiering ervan. Het doel van de voorlichtingsbrochure is de consument op een objectieve wijze informatie te geven over alle aspecten die te maken hebben met het financieren van een woning. In de toelichting op de Gedragscode Hypothecair Financiers zijn enkele guldensbedragen omgezet naar euros. Daarnaast is het postadres van de geschillencommissie Hypothecaire Financieringen aangepast.
Leden van het Verbond kunnen de brochure per e-mail aanvragen (spoelstra@nvb.nl). Het is mogelijk de brochure te vervaardigen in de lijn van uw andere brochures en foldermateriaal. Het staat verzekeraars vrij al dan niet het NIBUD-logo te vermelden.

Bondig, maart 2002