KENNISNET

Paul 't Hoen voorzitter Raad van Toezicht Kennisnet

Met de verzelfstandiging van Kennisnet in oktober 2001 is tevens de Raad van Toezicht van deze stichting ingericht. Met de benoeming van Paul 't Hoen als onafhankelijke voorzitter en Hans Koole als laatste raadslid afgelopen vrijdag 15 maart is de Raad van Toezicht nu compleet. De Raad bestaat uit zeven personen.

Voorzitter
Paul 't Hoen was tot september 2001 werkzaam als Strategy Vice-President voor EMEA (Europe, Middle-East, Africa) bij Lucent Technologies, ontwikkelaar (Bell Labs) en leverancier van apparatuur, programmatuur en diensten aan telecommunicatiebedrijven. Op dit moment is 't Hoen naast commissaris bij diverse bedrijven, voorzitter van het Nederlands ICT Forum. Voorts is hij bestuurslid van de Stichting Toekomstbeeld der Techniek (STT) en van het Rathenau instituut. Daarnaast is hij lid van het Forum voor Techniek en Wetenschap, de adviesraad van Holland Venture, de adviesraad van Syntens, de Stuurgroep GigaPort, en van de Wetenschappelijke Adviesraad van het Instituut voor Informatierecht.

Leden Raad van Toezicht
Eveneens benoemd op vrijdag 15 maart is Hans Koole, secretaris onderwijszaken bij VNO-NCW. Deze laatste plaats in de Raad is ingevuld op voordracht van het Colo, de vereniging van landelijke organen beroepsonderwijs. De overige leden van de Raad van Toezicht zijn:
-mr. N.Ph. Geelkerken, algemeen directeur van de VOS/ABB;
-drs. J.A.M. van Velthoven, zelfstandig adviseur en oud-directeur Malmberg;

-drs. M.A.M. Veldhoven, voorzitter van het College van bestuur van het ROC de Leijgraaf;

-J.P.M. Janssen, voorzitter van het college van bestuur van het AOC Limburg

-Th. A.J. Brugman, rector van het Dr. Nassaucollege en voorzitter van de werkgroep ICT van de VVO.

Kennisnet biedt ruimte om te leren
Kennisnet ondersteunt het onderwijs bij het gebruik van educatieve internettoepassingen. In de loop van 2002 zijn alle 12.000 scholen, maar ook diverse onderwijsinstellingen, bibliotheken, musea en contentleveranciers met 3 miljoen gebruikers aangesloten op dit beveiligd en beheerd netwerk met een koppeling naar internet. Eind vorig jaar is de stichting Kennisnet opgericht door de onderwijsorganisaties van Nederland.

Kennisnet is praktisch en inspirerend. Praktisch door direct aan te sluiten op de dagelijkse onderwijspraktijk. Inspirerend door ondersteuning van nieuwe leer- en werkvormen met inzet van nieuwe technologie. In deze rol ontwikkelen wij de portal www.kennisnet.nl ten behoeve van leerlingen, respectievelijk deelnemers, docenten, managers en ouders voor de sectoren primair onderwijs, voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs en volwasseneneducatie. Daarnaast dragen wij de verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de infrastructuur.

Perscontact
Hans den Boer
Communicatie, Relatiemanagement, Informatiebeheer Stichting Kennisnet
Paletsingel 32
2718 NT Zoetermeer
Postbus 778
2700 AT Zoetermeer
Telefoon: 079 323 09 96
Fax: 079 321 23 22
e-mail: h.denboer@kennisnet.nl
www.kennisnet.nl

Noot aan de redactie
Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Hans den Boer, communicatiemanager.

18 mrt 02 09:50