Gemeente Haarlemmermeer


* Besluiten B&W


+ 18 maart 2002

... B & W-nieuws week 10 en 11

Welzijn, Onderwijs en Cultuur
Het college stelt de raad voor om een krediet beschikbaar te stellen voor de Braambosschool in Floriande Noord. Het college stelt de raad voor om gelet op de nadelen in te stemmen met de volgende conclusies: een bezuiniging op het ontwerp van de nieuw te bouwen school, gym en kindercentrum in Floriande Noord is niet mogelijk en het maken van een nieuw ontwerp is niet aanvaardbaar gelet op nadelige financiële (schade van ¤ 775.000) en maatschappelijke effecten (vertraging van de oplevering van circa anderhalf jaar). Het oorspronkelijke raadsvoorstel blijft hierdoor gehandhaafd.

De raadscommissie WOC ontvangt het voorstel ter advisering aan de raad. De raad behandelt het voorstel in haar vergadering van 4 april 2002.

Het college heeft ingestemd met het werkbezoek van maximaal 7 consulenten Wet voorzieningen gehandicapten aan Meyra GmbH te Kalldorf in Duitsland op 17 en 18 april 2002. De gemeente heeft per
1 januari 2002 een contract afgesloten met de firma Meyra voor de verstrekking van rolstoel-, vervoer- en woonvoorzieningen. De consulenten krijgen de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen, te zien hoe concrete WvG voorzieningen functioneren en wat de juiste instructies zijn.

Het college is akkoord met het plan van aanpak om de besluitvorming voor de colleges en raden van de regiogemeenten van Amstelland en de Meerlanden voor de integratie van jeugdgezondheidszorg voor te bereiden. Het college heeft de wens uitgesproken om de gehele jeugdgezondheidszorg voor kinderen van 0 tot 19 jaar onder te brengen bij de GGD Amstelland /De Meerlanden. De raadscommissie WOC ontvangt het plan ter kennisname.

Ruimte, Wonen en Economie
Het college heeft kennis genomen van de brief van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland waarin men alsnog een verklaring van geen bezwaar heeft afgegeven voor het distributiecentrum voor de PTT op het bedrijventerrein De President. Dit betekent dat het oorspronkelijk voorstel van de gemeente om het bedrijventerrein De President te benutten voor regionale bedrijven en Schipholgebonden bedrijven gerealiseerd kan worden. Zie bijgevoegd persbericht.

Het college heeft kennis genomen van de 4e tussenrapportage 'Verbetering bedrijfsvoering RWE'. De onderdelen 'PCC 2001' en 'ontwikkelen visie begroting 2002' worden met deze rapportage afgesloten.

Het college heeft het plan voor het aanleggen van een busstrook aan de Hoofdweg oostzijde tussen de Paxlaan en de Achterweg doorgestuurd naar Gedeputeerde Staten met het verzoek een verklaring van geen bezwaar af te geven.

Het college heeft ingestemd met de aanvullende inspraakreactie op de ontwerp luchthavenbesluiten en MER Schiphol 2003 en stuurt deze toe aan de minister van Verkeer en Waterstaat. De aanvulling betreft de discussie rond de hoogtebeperking bij Beukenhorst Zuid. De raadscommissie REGL ontvangt de aanvulling ter kennisname.

Openbare Werken
Het college heeft kennisgenomen van de zienswijzen die zijn ingediend in het kader van de art.19-procedure om de aanleg van de Beech Avenue mogelijk te maken. Het college verklaart de zienswijzen ongegrond en vraagt bij het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland een verklaring van geen bezwaar aan. Daarna kan de vrijstelling voor de aanleg van de weg worden verleend. Eind dit jaar begint de aanleg van de Beech Avenue en in december 2004 moet de weg klaar zijn voor gebruik.

Voorbereidend op die aanleg worden alvast verbeteringen uitgevoerd aan het bestaande kruispunt Fokkerweg/ Beech Avenue. Deze werkzaamheden starten 25 maart 2002 bij de noordzijde van het kruispunt en duren tot en met half juni 2002. Vervolgens is vanaf half juni tot begin augustus 2002 de zuidzijde van het kruispunt aan de beurt. De werkzaamheden betreffen het aanleggen van een aparte busstrook vanaf de Beech Avenue naar de N201, zodat het verkeer sneller en veiliger kan doorstromen. Daarnaast worden uitvoegstroken verlengd om meer opstelruimte te maken voor afslaand verkeer. Ook komt er op het kruispunt een nieuwe verkeersregelinstallatie en wordt het fietspad aangepakt. Bedrijven en directe bewoners worden geïnformeerd over de werkzaamheden.

De Beech Avenue vormt het sluitstuk van de ring rond Schiphol en met ervoor zorgen dat Schipholverkeer zoveel mogelijk de N201 en de parallelweg vermijdt. De Beech Avenue komt tussen de Rijkerstreek en de Fokkerweg en telt voorlopig twee rijbanen en aparte fietsstroken. De aanleg past in een pakket aan verkeersmaatregelen om het Schipholverkeer en het regionale verkeer beter te scheiden en de bedrijventerreinen op Schiphol beter bereikbaar te maken. Daaronder valt bijvoorbeeld ook de geplande omlegging van de N201 bij Aalsmeer, die de doorstroming op de drukste provinciale weg van Nederland moet verbeteren. Een vlotte verkeersafwikkeling is des te belangrijker gezien de ontwikkeling van het toekomstige Schiphol Logistic Park Kruisweg-Zuid dat te zijner tijd ook voor extra verkeer zal zorgen. De aanleg van de weg komt ook de verkeersveiligheid ten goede.

Het college heeft ingestemd met de voortgangsrapportage Project Handhaving Volkstuincomplexen De Groene Liede, De Zonnehoek/Zandplaat en Klein België en de nodige vervolgactiviteiten van het projectbureau. Het is noodzakelijk dat het bureau vijf maanden extra de tijd krijgt om alle persoonsgebonden beschikkingen rond te krijgen, om een handhavingprotocol te maken, de brandveiligheidsmaatregelen te realiseren en alle individuele dossiers en projectdossiers op te leveren. De extra kosten worden gedekt binnen de dienstbegroting 2002 van Openbare Werken. Het college gaat akkoord met het verschuiven van de 'peildatum bouwen' van 1 april 1999 naar 31 maart 2001. Toen is het nieuwe handhavingsbeleid ook bekend gemaakt aan alle gebruikers/ bewoners van de volkstuincomplexen. Deze datum geeft aan dat de huisjes die al vóór 31 maart 2001 te groot waren, worden gedoogd. Bij vervanging van de opstal dient weer voldaan te worden aan de beleidsuitgangspunten, zoals de maximale oppervlakte van 45 m². Daarmee is de "peildatum bouwen" thans gelijk getrokken met de "peildatum wonen", op basis waarvan persoonsgebonden gedoogbeschikkingen kunnen worden verstrekt.

Alle huisjes op de parken zijn inmiddels geïnventariseerd; oppervlakte en onderlinge afstanden zijn nu vastgelegd in een digitaal en geautomatiseerd systeem. Bijna de helft (46%) van alle huisjes is groter dan 45m². Voor wat betreft wonen heeft 32% een persoonsgebonden concept-gedoogbeschikking gekregen, 5% is geweigerd, 59% geeft aan niet permanent op de parken te wonen en van 4% is de status nog onduidelijk. De persoonsgebonden gedoogbeschikkingen geven de huidige bewoners het recht te blijven wonen. Over brandveiligheid is het volgende vastgesteld: de afstand tussen de huisjes moet minimaal 2,5 meter zijn met per huisje een aan het lichtnet gekoppelde rookmelder. Is de afstand kleiner dan
2,5 meter, dan moeten bouwkundige voorzieningen worden getroffen die voldoende brandvertraging opleveren.

Inmiddels loopt de procedure voor de wijziging van het bestemmingsplan. Het voorontwerp 'Verblijfsrecreatie De Groene Liede' ligt tot 8 april 2002 ter inzage.

De commissie Openbare Werken & Milieu ontvangt de rapportage ter kennisname.

Het college stelt de raad voor om het beleid voor het toewijzen van individuele gehandicaptenparkeerplaatsen vast te stellen. In september 2001 heeft het college het concept beleid vastgesteld en voor inspraak vrijgegeven. Tijdens de inspraakperiode zijn er geen reacties binnengekomen. Gehandicaptenparkeren kan op twee manieren worden gefaciliteerd, namelijk door het verstrekken van een parkeerkaart en door het toekennen van een parkeerplaats. De volgende criteria zijn vastgesteld voor het toewijzen van een individuele parkeerplaats: mogelijkheid tot eigen parkeerplaats, verkeersveiligheid/ doorstroming van het verkeer, beschikking over parkeerkaart en parkeerdruk. De raadscommissie OWM ontvangt het voorstel ter advisering aan de raad. De raad behandelt het voorstel in haar vergadering van 4 april 2002.

Het college stelt de raad voor om een krediet van ¤ 385.713,20 beschikbaar te stellen voor de aanpassing/ vervanging van het automatiseringssysteem milieu. Het college stelt de raad voor om de jaarlasten van ¤ 154.285,30 voor de jaren 2004 t/m 2006 beschikbaar te stellen. De raadscommissie ABM ontvangt het voorstel ter advisering aan de raad.

Grondbedrijf
Het college heeft ingestemd met de formatie-uitbreiding van de afdeling Vastgoed, cluster Grondverwerving met 1 fte. De totale formatie komt daarmee op 17,5 fte.

Het college heeft besloten de voormalige brandweerkazerne Badhoevedorp te verkopen. Het pand uit 1955, met een oppervlakte van 116 m², wordt op de markt gebracht door middel van inschrijving. Gegadigden uit de eerstelijns gezondheidszorg kunnen een bod doen. Het pand heeft de bestemming openbare en bijzondere gebouwen en blijkt het best geschikt voor vestiging van eerstelijns gezondheidszorg. Inmiddels is de nieuwe brandweerkazerne in gebruik genomen.

Bestuursdienst
Het college heeft de regeling "Klokkenluiders" vastgesteld. De ondernemingsraad heeft de regeling vastgesteld met twee wijzigingen: de aanstelling van een interne vertrouwenspersoon en de mogelijkheid om een misstand direct aan een extern vertrouwenspersoon te melden.

Het college stelt de raad voor om het gemeentelijk rampenplan aan te vullen met een schema met leiding over en de gecoördineerde inzet van diensten en organisaties bij de bestrijding van rampen en zware ongevallen, een intern en extern verbindings- en alarmeringsschema en een plan in hoofdlijnen voor het beperken van de schadelijke gevolgen van een ramp. Vanwege de herzieningstermijn van 5 jaar, zoals aangehouden door de provincie, wordt het rampenplan in 2002 geactualiseerd. Gedeputeerde Staten ontvangen het raadsvoorstel ter informatie. De raadscommissie ABM ontvangt het voorstel ter advisering aan de raad. De gemeenteraad behandelt het voorstel in haar vergadering van 4 april 2002.

Het college heeft ingestemd met de loon- en prijsmutaties voor de Voorjaarsnota 2002 en de Meerjarenbegroting 2003-2006.

Aan deze tekst kunt u geen rechten ontlenen