Ingezonden persbericht

HITACHI DATA SYSTEMS BIEDT NIEUWE PRESTATIE- EN CAPACITEITSNIVEAUS VOOR

MAINFRAME-DATAOPSLAG

FICON-verbinding voor Lightning 9900: hogere databeschikbaarheid en transactiesnelheden met minder systemen en eenvoudiger beheer

Waardenburg, 18 maart 2002 - Hitachi Data Systems, een dochteronderneming van Hitachi Ltd. (NYSE: HIT), introduceert FIbre CONnection (FICON) voor de Hitachi Freedom Storage Lightning 9900-serie. FICON vervangt de ESCON-verbinding en optimaliseert de data-opslag voor mainframe-omgevingen. FICON vergroot de datatransportsnelheden, vereist een kleiner aantal channel-verbindingen en ondersteunt grotere afstanden tussen Lightning 9900-storage-systemen en z/OS- of S/390-mainframes. Gebruikers en storage-beheerders profiteren hierdoor van een snellere toegang tot data, hogere transactiesnelheden en snellere data-uitwisseling tussen mainframes en storage-systemen. Daarnaast is het infrastructuurbeheer vereenvoudigd en kunnen gebruikers hun opslagomgeving inrichten met datacenters die op grotere afstand van elkaar liggen. Zo draagt FICON bij aan een optimale bedrijfscontinuïteit.

"FICON biedt een grotere snelheid en overbrugt grotere afstanden ten opzichte van de ESCON-verbinding voor storage-systemen binnen mainframeomgevingen", zegt Marlene Woodworth, Vice-President en General Manager Global Marketing and Operations van Hitachi Data Systems. "Gebruikers kunnen door de kracht van Lightning 9900-storage-systemen, in combinatie met de switcharchitectuur Hi-Star en de FICON-verbinding, met minder systemen een grotere opslagcapaciteit bereiken. Dit vereenvoudigt de operationele aspecten van datacenters en verlaagt de kosten voor hardware- en softwarebeheer. Om onze gebruikers hiervan te laten profiteren, bieden we een complete reeks services waarmee onze klanten kunnen migreren naar FICON en hun storage-systemen kunnen consolideren."

Lightning 9900-serie en FICON
FICON biedt de voordelen van Fibre Channel- en storage area-networking voor bedrijven die de Lightning 9900-storage-systemen gebruiken in z/OS- en S/390-omgevingen. FICON maakt datatransactiesnelheden mogelijk tot 100 MB per seconde, en breidt het aantal unitadressen per channel uit tot 16.000. Daarnaast wordt de maximale afstand vergroot tot 10 kilometer of door gebruikmaking van extenders tot 100 kilometer De Lightning 9900-systemen in combinatie met FICON connectivity consolideert de hoogste storage-capaciteit per controller.

Reseller
HDS is reseller van McDATA-producten en levert de FICON-verbinding met de FICON Management Server en de Intrepid 6000 Series Director van McData. Daarnaast levert HDS de INRANGE IN-VSN FC/9000 Fibre Channel Director van INRANGE Technologies.

Services voor FICON-gebruikers
Hitachi Data Systems Professional Services biedt een reeks services waarmee gebruikers volledig kunnen profiteren van FICON. Deze services omvatten de evaluatie van hun bestaande fiberinfrastructuur, waardoor de investering wordt beschermd en een naadloze migratie wordt geboden naar de FICON-infrastructuur. HDS levert het product, de software en services voor een complete implementatie.

Producten voor S/390-omgevingen
Als aanvulling op FICON biedt HDS andere ondersteuning voor S/390-gebruikers met Hitachi Parallel Access Volume/Multiple Allegiance, Hitachi TrueCopy, Hitachi ShadowImage en NanoCopy-software. Hiermee worden copy-, back up- en disaster recovery-mogelijkheden geboden voor de Lightning 9900-reeks.

Hitachi Data Systems
Hitachi Data Systems, voor 100% dochteronderneming van Hitachi Ltd., is een vooraanstaand leverancier van oplossingen voor de technologische infrastructuur van 's werelds meest data-intensieve organisaties. Hitachi Data Systems heeft 2.600 medewerkers en opereert in 60 landen op zes continenten. Meer dan 50 van de Fortune 100-bedrijven zijn klant van Hitachi Data Systems.

Meer informatie: HDS Corporate: www.eu.hds.com, HDS Nederland: www.hdsbv.nl.

Hitachi Ltd.
Hitachi Ltd. (NYSE:HIT) is één van 's werelds grootste elektronicabedrijven. De omzet in het fiscale jaar 2000, dat eindigde op 31 maart 2001, bedroeg $67,9 miljard. Hitachi Ltd. bouwt en commercialiseert een uitgebreid gamma producten, waaronder computers, halfgeleiders, consumentenproducten en industriële producten.

Meer informatie over Hitachi Ltd. is te vinden op: http://global.hitachi.com.

###

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Hitachi Data Systems
Cees Heikamp
Tel: +31 (0)418 65 72 00
E-mail: cees.heikamp@hds.com

Lammers van Toorenburg PR
Cas Heuvelmans / Karin Dooren
Tel: +31 (0)30 65 65 070
E-mail: cas@lvtpr.nl / karin@lvtpr.nl

Hitachi Data Systems is een handelsmerk van Hitachi, Ltd. HiCommand, Freedom Storage, Lightning 9900, Thunder 9200 en ShadowImage zijn handelsmerken van Hitachi Data Systems. Z/OS, S/390, ESCON, en FICON zijn handelsmerken en geregistreerde handelsmerken van IBM Corporation. Andere product- of bedrijfsnamen kunnen een handelsmerk zijn van hun respectievelijke egenaren.