Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 18-03-2002
Persberichten district Maastricht (HP 12.35 uur) Maandag 18 maart 2002

Maastricht, vernieler aangehouden:
Een 20 jarige inwoner van Maastricht is maandagmorgen 18 maart 2002 aangehouden nadat hij op de Adelbert van Scharnlaan te Maastricht enkele spiegels van autos vernielde.
Een getuige zag maandagmorgen omstreeks 04.30 uur een fietser op de Adelbert van Scharnlaan tegen een aantal autospiegels trappen. De getuige waarschuwde daarop de politie. Op aanwijzing van deze getuige, die de vernieler volgde en telefonisch contact hield met de politie, kon de politie de vernieler op de Haspengouw te Maastricht aanhouden. Hij werd voor verder onderzoek aan het politiebureau ingesloten. De fietser bleek onder invloed van alcohol op zijn fiets gereden te hebben en ook de vernielingen aangericht te hebben ofschoon hij het vernielen in eerste instantie ontkende. De politie trof op de Adelbert van Scharnlaan twee omgeklapte autospiegels aan, mogelijk zonder schade opgelopen te hebben, terwijl er van twee autos de spiegels in zijn geheel afgetrapt werden. Tegen de 20 jarige inwoner van Maastricht zal wegens de vernielingen en wegens het rijden onder invloed op een fiets proces-verbaal opgemaakt worden.

Maastricht, dieven aangehouden:
Een 22 jarige inwoner van Luik is maandagmorgen 18 maart 2002 door de politie op de Frankenstraat te Maastricht op heterdaad betrapt bij het plegen van een autokraak.
Een politiepatrouille surveilleerde maandagmorgen omstreeks 02.30 uur op de Frankenstraat waar een het alarm van een inbraakbeveiliging van een auto werd gehoord terwijl tevens de alarmlichten van de auto inwerking waren. Van de betreffende auto rende een man die naast de auto op zijn hurken gezeten had weg. Hij kon na een korte achtervolging aangehouden worden. De betreffende auto bleek opengebroken te zijn terwijl ook het contactslot geforceerd was. De man had kort voor zijn aanhouding twee schroevendraaiers weggegooid en een brandend zaklampje. Deze voorwerpen werden door de politie in beslag genomen. De autokraker werd aan het politiebureau ingesloten voor verder onderzoek. De eigenaar van de opengebroken auto heeft, gewaarschuwd door de politie, aangifte gedaan van de inbraak in zijn auto.

Een politiepatrouille die ter plaatse gebleven was om de opengebroken auto te beveiligen zag kort daarna over de Frankenstraat en man lopen die op zijn schouder vier lange houten balken droeg. De man werd aangesproken en daarna ook aangehouden. De balken met elk een lengte van 5 meter bleken ontvreemd vanaf een nieuwbouw terrein in de onmiddellijke omgeving. De aangehouden verdachte wees de politie de plaats aan waarvan hij de balken ontvreemd had. Dit bleek een nieuwbouwwoning aan Maartveld te zijn waar uit een openstaande garage de balken weggenomen werden. De verdachte is een 33 jarige inwoner van Maastricht. Ook hij is in gesloten voor verder onderzoek.

Maastricht, snelheidscontrole:
Zondagmiddag 17 maart 2002 heeft tussen 13.20 en 14.20 uur een snelheidscontrole plaatsgevonden op de Rijksweg te Maastricht. Van de 477 gecontroleerde motorvoertuigen bleke 141 bestuurders harder te rijden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km per uur. Alle overtredingen zijn fotografisch vastgelegd. De overtreders krijgen het proces-verbaal thuis gestuurd.

Maastricht, dieven aangehouden:
Twee 25 jarige inwoners van Maastricht zijn maandagmorgen 18 maart 2002 door de politie aangehouden omdat zij in het bezit waren van een gestolen aanhangwagen met daarop een partij aluminium van onbekende herkomst.
Een politiepatrouille zag maandagmorgen omstreeks 00.55 uur een personenauto met daarachter een volgeladen aanhangwagen door Rothem rijden. Op de Ambyerstraat-Noord te Maastricht volgde daarop een controle. De bestuurder bleek zonder rijbewijs in zijn auto te rijden terwijl hem de bevoegdheid om een auto te mogen besturen door een rechterlijke uitspraak ontzegd was. De auto bleek verder ook niet gekeurd te zijn alsmede ook niet verzekerd. De aanhangwagen zou de bestuurder volgens eigen verklaring enkele dagen geleden van enkele onbekende personen gekocht te hebben. De aanhangwagen bleek volgeladen te zijn met brokken aluminium. Over de herkomst konden beide inzittenden geen plausibele verklaring geven.
Doende met de controle stopte op de autosnelweg Heerlen Maastricht, kort bij de plaats van de controle, een personenauto waaruit een man stapte die naar de politie gelopen kwam. Hij vertelde dat hij op zoek was naar zijn gestolen aanhangwagen. Bij het zien van de auto met de aanhangwagen herkende hij de aanhangwagen als zijn eigendom. Hij kon de bijbehorende papieren aan de politie tonen. De partij aluminium was hem geheel onbekend. Beide inzittenden van de auto werden daarop door de politie aangehouden waarna zij voor verder onderzoek werden ingesloten aan het politiebureau.
De politie onderzoekt waar de partij aluminium vandaag is gekomen. Er wordt een uitgebreid proces-verbaal opgemaakt.