Gemeente Helden

Veiligheidsscan 2002 gemeente Helden: doorlopend onderzoek naar veiligheid
Vanaf maart 2002 verricht de gemeente Helden een onderzoek naar de beleving van de veiligheid onder de burgers van deze gemeente. Met de uitvoering hiervan krijgt de gemeente inzicht in uw veiligheidsgevoelens in de kern waar u woont. In 1999 heeft de gemeente reeds een dergelijk onderzoek gedaan. De bedoeling van de veiligheidsscan is om de twee à drie jaar een actueel beeld te krijgen van hoe of dat de burgers de leefbaarheid en veiligheid in hun dorp of wijk beoordelen.
Ook krijgt de gemeente inzicht in uw beoordeling van de dienstverlening van de gemeente en de politie. De uitkomsten van het onderzoek dienen als inbreng voor het veiligheidsbeleid van de gemeente Helden. Het onderzoek staat los van andere projecten die binnen de gemeente op het gebied van de leefbaarheid en veiligheid spelen. In de toekomst zullen deze onderzoeken wel aan elkaar gekoppeld worden.

Het onderzoek wordt uitgevoerd in verschillende gemeenten in de regio Noord-Limburg, onder regie van de Regiopolitie Noord-Limburg. Iedere gemeente voert het onderzoek in de eigen gemeente uit. Voor Helden zijn medewerkers van deze gemeente bij het onderzoek betrokken. Voor het onderzoek wordt een willekeurige steekproef genomen uit het bevolkingsregister van de gemeente Helden. Negenhonderd inwoners van onze gemeente krijgen binnenkort de enquête thuisgestuurd. Indien de enquête ook bij u in de bus valt, stellen wij uw medewerking zeer op prijs.

Dit is uw kans aan te geven hoe u de leefbaarheid en veiligheid in uw leefomgeving ervaart.


-