Gemeente Eindhoven

Persbericht: 18 maart 2002

Preventieproject van Bureau HALT Eindhoven e.o.

Hou t Gaaf op 8 basisscholen in Son en Breugel

Alle leerlingen van groep 8 van acht basisscholen in Son en Breugel zijn begin maart aan de slag gegaan met het
vandalisme-preventieproject "Hou 't Gaaf". In het project werken de scholen, de politie en Bureau HALT Eindhoven e.o. , in opdracht van de gemeente Son en Breugel, nauw samen.

Vandalisme
Gedurende drie weken werken de klassen zelfstandig met het lesmateriaal. Samen wordt gewerkt aan antwoorden op de vragen als: Wat is vandalisme? Wat zijn de oorzaken van vandalisme? Wat zijn de gevolgen van vandalisme? Hoe zou je vandalisme kunnen stoppen en voorkomen? Door kinderen bewust te maken van de gevolgen van vandalisme voor slachtoffer en dader, keuzemogelijkheden en de verantwoordelijkheid voor het eigen gedrag, levert het project een bijdrage aan het terugdringen van vandalisme.

Politie en Bureau HALT
In week 12 en 13 bezoeken medewerkers van politie en Bureau HALT de klassen. De HALT-medewerker vertelt wat er gebeurt als je bij Bureau HALT terechtkomt. De politie vertelt over haar werk met hulp van Nick & Linda; de striptweeling die leuke avonturen beleeft en de kinderen laat kennismaken met het werk van de politie.

Johnny Know Show
Het project wordt feestelijk afgesloten met de Johnny Know Show; een theater-voorstelling waarin alle onderwerpen op ludieke wijze nogmaals de revue passeren. De voorstellingen zijn woensdagochtend 3 april in Het Vestzaktheater in Son. Deelnemende scholen zijn de Krommenhoek, Harlekijn, Gentiaan, Regenboog, Stokland, Bloktempel, Sonnewijzer en de Emiliusschool.