Persberichten politie Rivierenland

---

Vrijdag, 15 maart 2002


* Aanhouding na bedreiging met mes
ELST - De politie heeft op 14 maart rond 15.20 uur een negentienjarige man uit Wijchen aangehouden die wordt verdacht van bedreiging met een mes. Tussen twee weggebruikers ontstonden er op het knooppunt Ressen (van de Rijksweg A15 naar de provinciale weg A325 richting Nijmegen) irritaties over ieders weggedrag. Er was daar op dat moment file. Op een gegeven moment zou de Wijchenaar aan een 37-jarige man uit Millingen aan de Rijn (die reed in een bestelauto) een mes hebben getoond. De man belde de politie die de man ter hoogte van Lent wist aan te houden. De man werd na verhoor heengezonden.
Bekeuringen voor rijden over vluchtstrook
RESSEN - Naar aanleiding van de verkeerschaos die op donderdag 14 maart ontstond op autosnelwegen in de unit Overbetuwe zijn nabij het knooppunt Ressen (rijksweg A15 - provinciale weg A325) tien autobestuurders bekeurd voor het rijden over de vluchtstrook en rijden door de berm. Op deze wijze trachtten deze automobilisten de files te ontwijken. Zij kunnen een acceptgiro op de deurmat verwachten van 86 euro.
Bromfietsers bekeurd
DUIVEN - Tijdens een controle op 13 maart tussen 11.30 uur en 16.30 uur op de Parallelweg in Duiven heeft de politie twee maal een bekeuring uitgereikt in verband met het opvoeren van een bromfiets, drie maal vanwege het niet hebben van een bromfietscertificaat, eenmaal voor het rijden zonder helm en eenmaal vanwege het rijden met de bromfiets door het plantsoen. Aanhouding wegens winkeldiefstal
ZEVENAAR - De politie heeft op 14 maart rond 15.15 uur een veertienjarige jongen uit Zevenaar aangehouden, die door medewerkers van een winkel aan de Didamsestraat in Zevenaar werd betrapt op het stelen van schrijfgerei (ter waarde van 27 euro). De jongen is doorverwezen naar het bureau Halt. Alcoholcontroles bij sportkantines
DIDAM / LOIL / ZEVENAAR - De politie heeft in de avond van 14 maart steekproefsgewijs alcoholcontroles gehouden in de buurt van sportkantines in de unit Zevenaar. Bij een kantine in Didam werd een 21-jarige man uit Didam gecontroleerd die volgens de eerste indicatie te veel had gedronken en van plan was in zijn auto te stappen. De man kreeg een rijverbod van enkele uren opgelegd. Verder werden geen overtredingen geconstateerd.
---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl