Gemeente Aalsmeer


04-3-2002

Diapresentatie Natuurlijk Tuinieren in Aalsmeer

Wie wil thuis van de natuur genieten?

Wie optimaal profijt wil hebben van de tuin, richt hem natuurvriendelijk in. Gerard Mostert, deskundige op het gebied van Natuurlijk Tuinieren geeft op woensdag 20 maart om 20.00 uur in de Historische Tuin in Aalsmeer een diapresentatie over dit onderwerp. De toegang is gratis. Voor de bezoekers ligt na afloop een attentie klaar, waarmee alvast een start gemaakt kan worden om meer natuur in de tuin te brengen.

Tijdens de presentatie zal Gerard Mostert uit de doeken doen hoe u als tuinbezitter met een paar aanpassingen een waardevol stukje natuur rond uw huis kunt inrichten. Ook zult u ontdekken dat niet alleen bloemen en planten belangrijk zijn in een tuin. In de natuurlijke tuin krijgen ook dieren een om te leven, voedsel te zoeken, te schuilen of te overwinteren.

U kunt de Historische Tuin vinden aan de Uiterweg 32. Parkeren is mogelijk op het Raadhuisplein. Kunt u niet op 20 maart? Op woendag 27 maart om 20.00 uur wordt ook een presentatie in Theater De Omval, Ouddiemerlaan 104 in Diemen georganiseerd.

Natuurlijk Tuinieren in de regio

De presentatie wordt georganiseerd in het kader van het project ´Natuurlijk Tuinieren´ van de gemeenten in de regio Amstelland & Meerlanden. Naast diapresentaties, kunt u dit voorjaar onder andere workshops, een Open Tuinendag en een expositie verwachten in deze regiogemeenten. Heeft u nog vragen over de presentatie of over het project Natuurlijk Tuinieren? Dan kunt u contact opnemen met Olga Ekelenkamp, 020 - 540 4210.

04-3-2002

Afsluiting Legmeerdijk in derde weekend maart

De N231, beter bekend als de Legmeerdijk, wordt afgesloten vanaf vrijdagavond 15 maart om 19.00 uur tot en met zondag 17 maart 19.00 uur. In dit weekend wordt de weg voorzien van een nieuwe deklaag asfalt. De weggebruikers worden van tevoren gewaarschuwd met behulp van borden en zullen via Uithoorn worden omgeleid. Bij slecht weer worden de werkzaamheden overigens een maand uitgesteld naar week 14.

Na het kruispunt met de Hoofdweg tot het kruispunt met de provinciale weg/Burg. Kasteleinweg is de weg niet berijdbaar. Connexxion maakt gebruik van de Kudelstaartseweg. Ook busreizigers zullen door Connexxion op de hoogte worden gebracht van de gewijzigde dienstregeling en de vervallen haltes.

De verwachting is dat vrachtwagens voor bedrijven gevestigd aan de Mijnsherenweg via de Vuurlijn zullen rijden. Voor fietsers kan dit een gevaarlijke situatie opleveren, om deze reden worden zij tijdens dit weekend geweerd van deze smalle weg.

De vorige keer dat de Legmeerdijk was afgesloten leidde dit tot grote verkeersopstoppingen. De Provincie Noord-Holland verwacht nu geen grote problemen doordat de werkzaamheden in het weekend worden uitgevoerd.