Unit 4 NV

Persbericht

Unit 4 Salaris pakket succesvol in de Accountancy markt

Binnen 1 jaar al bij meer dan 200 accountants/administratiekantoren in Nederland in gebruik

Sliedrecht, 20 maart 2002 - Sinds de introductie van het Unit 4 Salaris pakket in maart 2001 verwerken nu al ruim 200 accountants- en administratiekantoren in Nederland de loon- en salarisadministratie van hun klanten met dit pakket. Met Unit 4 Salaris heeft Unit 4 Agresso onlangs van Ernst & Young een belangrijke opdracht verworven. In totaal zullen vanuit 20 vestigingen door heel Nederland circa 120 medewerkers met het Unit 4 Salarispakket de salarisverwerking verzorgen voor ruim 70.000 medewerkers van klanten van Ernst & Young.

Met deze opdracht verstevigt Unit 4 Agresso haar leiderspositie in het marktsegment professionele & financiele dienstverlening. In de top 250 van Nederlandse accountantskantoren werkt nu ruim 60% met één of meerdere oplossingen van Unit 4 Agresso. Meer dan 2000 accountantskantoren in Nederland werken met de gespecialiseerde software van Unit 4 Accountancy.

De zich terugtrekkende overheid en de flexibilisering van de CAO's geven werknemers en werkgevers steeds vaker de mogelijkheid om gezamenlijke afspraken te maken over arbeidsvoorwaarden. Daardoor kunnen arbeidsvoorwaarden van medewerkers binnen één bedrijf sterk van elkaar verschillen. Het gevolg van deze ontwikkeling is dat de werkzaamheden van de salarisverwerker steeds complexer worden en dat bestaande softwarepakketten in functionaliteit achterblijven. Unit 4 Salaris voorziet volledig in deze behoefte.

"Vanuit de hoofdvestiging te Veenendaal levert Unit 4 Accountancy via een 'one-stop-shop' concept haar software, implementatie, consultancy en ondersteuning aan accountantskantoren en in het verlengde daarvan aan het midden- en kleinbedrijf. Unit 4 Salaris is één van de oplossingen die Unit 4 Accountancy biedt binnen haar geïntegreerde oplossingen voor de automatisering van accountants- en administratiekantoren", aldus Frans Verbeek, directeur Unit 4 Accountancy. "Verder bestaat deze geïntegreerde oplossing uit Audition, dé rapportgenerator voor de accountancy branche en programmatuur voor het verzorgen van administraties, fiscale toepassingen, relatiebeheer en uren- en declaratie." Branche-organisaties zoals SRA, NOAB en NOVAK onderschrijven de marktleidende positie van Unit 4 Accountancy in de vorm van speciale samenwerkingsovereenkomsten.

Webtoepassing Unit 4 FineReflect

Met Unit 4 FineReflect - een ontwikkeling in samenwerking met Creaim BV- levert Unit 4 Accountancy sinds kort een nieuwe werkwijze voor accountants met klanten in het MKB. Deze applicatie is een web-toepassing die naadloos aansluit bij het primaire proces van de accountant. Unit 4 FineReflect beschikt als eerste pakket over het NOREA ZekeRe-business certificaat van Nederland. Het biedt de accountant de mogelijkheid om via een beveiligde website actuele management informatie te bieden aan zijn klanten, indien gewenst voorzien van de mogelijkheid tot bedrijfsvergelijking.

Note voor de redactie

Voor meer informatie kunt u kontakt opnemen met:

Frans Plantaz, Manager Corporate Communications Unit 4 Agresso N.V.

Telefoon: 0184 444 444; fax: 0184 444 463; e-mail: frans.plantaz@unit4agresso.com

Frans Verbeek, Direkteur Unit 4 Accountancy

Telefoon: 0318 581 600; fax: 0318 581 610

Dit persbericht en andere (pers)informatie kunt u ook vinden op de website: http://www.unit4agresso.com