Gemeente Waalwijk

Woensdag 20 en donderdag 21 maart 2002

Woensdag 20 maart a.s. wordt de 45ste Nationale Boomfeestdag gevierd met als thema Bomen kleuren je wereld. Jaarlijks vieren in ongeveer 80% van de gemeenten ruim 130.000 basisscholieren van 10 - 12 jaar dit feest voor en met de natuur. De Boomfeestdag staat sinds 4 jaar in de top 100 van grootste landelijke evenementen in ons land.

Bomen planten
Op woensdag 20 en donderdag 21 maart a.s. zullen ruim 500 leerlingen van groep 7 van de Waalwijkse basisscholen met hun leerkrachten en begeleiders de Nationale Boomfeestdag vieren. De start is op het parkeerterrein bij het openluchtbad het Hoefsven, Hoefsvenlaan 3, 5143 NJ Waalwijk.

Via een wandelpuzzeltocht arriveren de leerlingen op het Landgoed Plantloon nabij de boerderij van de voormalige eigenaar Vic Timmermans, Plantloonseweg 8, 5171 RD Kaatsheuvel, thans in bezit van de Vereniging Natuurmonumenten. Op diverse locaties van het landgoed worden o.l.v. van medewerkers van de Vereniging Natuurmonumenten ruim 1200 bomen en struiken geplant.

Prijsvraag
Evenals vorig jaar werd er weer gestreden om de Boomfeestdagwisselbeker. De opdracht voor dit jaar was een ontwerp te maken voor een poster m.b.t. het thema Bomen kleuren je wereld .
· De Boomfeestdagwisselbeker is dit jaar voor de 2e keer gewonnen door basisschool Pastoor van Haaren.

· Het Plantertje (een tinnen beeldje speciaal ontworpen door Dick Bruna voor de Nationale Boomfeestdag) is dit jaar voor het eerst als extra prijs ter beschikking gesteld en blijft in bezit van de school.

· De winnende poster wordt op alle basisscholen en openbare gebouwen opgehangen.

Expositie
Vanaf 28 maart tot en met 8 april a.s. zijn de inzendingen van de basisscholen in de hal van het gemeentehuis in Waalwijk te bezichtigen Vanaf 11 april tot en met 22 april a.s. in het gemeentekantoor van Sprang-Capelle.