Gemeente Hoogeveen


---

13 maart 2002

Boomfeestdag Hoogeveen dit jaar in Erflanden

Woensdag 20 maart. Dan wordt weer de Nationale Boomfeestdag gehouden. Doel van de Nationale Boomfeestdag is de Nederlanders bewust te maken van de waarde en het belang van een gezonde natuur - en van bomen in het bijzonder - in de naaste leefomgeving.

In Hoogeveen is dit jaar gekozen voor een terrein in de nieuwe woonwijk Erflanden. Nieuwe bomen en struiken passen uitstekend bij de verfraaiing van de woonomgeving.

De leerlingen van groep 7 van de basisschool 't Kofschip in de wijk Erflanden zijn dit jaar uitverkoren om mee te doen aan de Boomfeestdag. Om 9.00 uur woensdagmorgen 20 maart zal wethouder Leistra hen de laatste instructies geven. Dat gebeurt aan de Noorddreef.

Stuurgroep Erflanden

De Nationale Boomfeestdag wordt ook aangegrepen om nog wat extra activiteiten te houden in Erflanden. Vrijdag 15 maart zullen leden van de Stuurgroep Erflanden

enkele bomen planten, eveneens aan de Noorddreef. Daarmee wordt het startsein gegeven voor de aanplant van groen in deze nieuwe wijk. Ook hierbij zal wethouder Leistra een handje helpen.

Bewoners aan het planten

Bewoners van Erflanden hebben meermalen aangegeven dat ze graag wilden helpen bij het planten van groen in hun nieuwe wijk. Zaterdag 16 maart gaat Buurtbeheer samen met de bewoners op pad om de wijk 'groen' te maken.

Iedereen is van harte welkom. Belangstellenden die zaterdag een handje willen helpen kunnen zich nog tot en met donderdag 14 maart opgeven bij de familie Dekker (Atalanta 7, tel. 237825), de familie Cornelissen (Bittervoorn 15, tel. 220280), of wijkbeheerder Herman Bakker (tel. 234591).

Deelnemers wordt verzocht zaterdag zelf een schep en handschoenen mee te nemen. Verzamelen om 13.00 uur in de omgeving van het toekomstige speelterrein Noorddreef voor het weidemilieu en voor het tuinstedelijke milieu bij één van de poorten van de Atalanta.

© Copyright Gemeente Hoogeveen