Gemeente Utrecht

JOCHEM UYTDEHAAGE OPNIEUW IN UTRECHTSE SCHIJNWERPERS

Op woensdag 20 maart a.s. zet Utrecht haar Europees en tweevoudig Olympisch kampioen schaatsen Jochem Uytdehaage opnieuw in de schijnwerpers. Het feest begint in de wijk Oog in Al waar Jochem is opgegroeid en eindigt op de Vechtsebanen waar hij het schaatsen heeft geleerd.

Iedereen die Jochem wil toejuichen is welkom in zowel in Oog in Al als op de Vechtsebanen.

's Middag vanaf 16.00 uur maakt Jochem een rijtoer in Oog in Al. Hij wordt begeleid door een muziekkorps en door kinderen van basisscholen in de wijk op skeelers. Het startpunt is vlakbij het ouderlijk huis op de Robert Schumannstraat.

Vanaf 17.00 uur wordt het feest voortgezet op de Utrechtse ijsbaan; de Vechtsebanen. Kinderen van de schaatsverenigingen uit het Schaatsgewest Noord-Holland/Utrecht zullen Jochem huldigen en een aantal van hen zal met Jochem meeschaatsen.

Daarna zullen burgemeester A. H. Brouwer-Korf en vertegenwoordigers van Schaatsgewest Noord-Holland/Utrecht en de Vechtsebanen Jochem Uytdehaage toespreken. Voor de kinderen is er muziek, een drankje en een hapje. Televisiepresentator Jochem van Gelder praat het geheel aan elkaar.

Op 26 februari, direct na aankomst uit Salt Lake City, organiseerde de stad Utrecht al een huldiging voor Jochem Uytdehaage en de vier andere Utrechtse Olympische sporters. Deze huldiging werd sober gehouden omdat Jochem nog andere belangrijke schaatswedstrijden voor de boeg had (waaronder het WK in Heereveen van dit weekend). Toen is afgesproken om hem aan het einde van het schaatsseizoen nogmaals in het zonnetje te zetten. Dat moment is nu gekomen.

De organisatie van de festiviteiten ligt in handen van de wijkbewoners Oog in Al, de Vechtsebanen, Schaatsgewest Noord-Holland/Utrecht en de gemeente Utrecht.