Gemeente Haarlemmermeer


* Persberichten


+ 15 maart 2002

GEMEENTEAMBTENAREN STRIJDEN IN HAARLEMMERMEERSE BOS

Het 15e Nederlands Kampioenschap Veldloop voor gemeenteambtenaren vindt dit jaar plaats in Haarlemmermeer. Op woensdag 20 maart aanstaande strijden zo'n 4500 ambtenaren in verschillende categorieën en afstanden om dit kampioenschap. In het Haarlemmermeerse bos is hiervoor een mooi maar zwaar parcours uitgezet van drie kilometer.
Wethouder Sportzaken Cees van der Linden geeft op 20 maart om 10.45 uur het eerste startschot, hiermee start de eerste loop over 12 kilometer. Het tweede startschot voor een 12 kilometerloop geeft Wim Epskamp om 11.10 uur. Wim Epskamp is een ultraloper die afstanden van 100 kilometer aflegt en tijdens deze dag alle afstanden zal lopen. Vervolgens geeft Huib van den Heuvel, boswachter van het Haarlemmermeerse bos, om 13.15 het startschot voor de loop over 9 kilometer. De laatste twee startschoten worden om 14.15 uur en om 15.00 uur gegeven door sponsors. Deze twee laatste lopen gaan over 6 kilometer. Burgemeester van Houwelingen reikt om 16.00 uur de prijzen uit aan de winnaars. Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om een afstand van 9 km te lopen. De organisatie heeft ervoor gekozen deze afstand toe te voegen aan de bestaande afstanden van 6 en 12 km, vanwege de zwaarte van het parcours. Het parcours van 3 km wordt afhankelijk van de te lopen afstand 2, 3 of 4 keer afgelegd. Het publiek kan hierdoor de wedstrijd goed volgen.
De gemeente Haarlemmermeer is met haar 150 jarig bestaan en de Floriade 2002 een uitermate geschikte gastlocatie. Een deel van het Haarlemmermeerse Bos is onderdeel van de Floriade. Tijdens de wedstrijd kunnen de lopers een glimp opvangen van het Floriadeterrein, met name de Big Spotters Hill kan niet gemist worden.

Aan deze tekst kunt u geen rechten ontlenen