Gemeente Kerkrade

19.03.02: Boomfeest in Kerkrade

Nationale boomfeestdag Op woensdag 20 maart vindt de landelijke boomfeestdag plaats. In het voorjaar wordt op meerdere locaties in de gemeente Kerkrade nieuw bosplantsoen geplant. Reden voor de gemeente om samen met de botanische tuin en stichting Impuls een boomfeest in Kerkrade te organiseren.

Wat gaat er zoal gebeuren?
Op woensdagochtend 20 maart zullen zon 300 leerlingen uit groep 8 van verschillende basisscholen komen helpen bij het boomplanten. De plantgaten zijn al gegraven, dus de kinderen kunnen moeiteloos hun boompje plaatsen en het gat met grond dichtgooien.

Plantlocaties
Er zijn drie plantlocaties; de Carisborg, de Voorterbeemden en het voormalig houtopslagterrein in Terwinselen. Tussen 9.30 uur en 10.30 uur zullen wethouder Bosch (locatie Carisborg), wethouder Krasovec (locatie Terwinselen) en wethouder Zeeuwen op de drie locaties de eerste boom planten. Op elke plantlocatie zullen ± 100 kinderen zon 700 jonge boompjes planten. Dat betekent dat die ochtend meer dan 2000 jonge bomen in Kerkraadse grond worden geplant.

Bomenroute
Woensdagmiddag wordt het boomfeest voortgezet in het centrum van Kerkrade. Om 13.30 uur verricht wethouder Bosch de officiële opening van het boomfeest en een bomenroute op de Markt in Kerkrade. Een spektakel met motorzagen zorgt ervoor dat de opening op sensationele wijze plaatsvindt. Vervolgens kunnen kinderen een bomenroute wandelen. De bomenroute loopt door het centrum, met imposante boomattracties, boomopdrachten, een prijsvraag en veel meer. De route is bedoeld voor alle Kerkraadse kinderen tussen 8 en 12 jaar, maar ook voor volwassenen is er van alles te beleven.

Prijzen
Kinderen die zich hebben opgegeven voor de bomenroute, kunnen tot 15.00 uur een stempelkaart halen. Er zijn een aantal posten op de bomenroute, waar je een stempel krijgt als je een bomenopdracht hebt volbracht. Bij elke post staat ook een stukje van de rebus die op de kaart wordt ingevuld. Met een volle stempelkaart en de goede oplossing van de rebus maken de deelnemers kans op één van de prijzen. De route eindigt bij het Industrion en wordt om 16.30 afgesloten met de prijsuitreiking.