Gemeente Hoogeveen

20 maart 2002

* Infomarkt veilig uitgaan voor scholieren en ouders *
* Raad Hoogeveen houdt vergadering *

* Sociale Zaken op 26 maart dicht *

* Trouwen op het internet *

* Tekening speelterrein De Weide ter inzage *
* Aanvragen voor feestelijkheden *

* Bewoners maken 'maquettes' Stationsgebied *
* Leerlingen De Regenboog en IVN hangen nestkastjes op *
* Ophalen huisvuil op andere dagen *

* Tien procent parkeerkaartjes betaald met de chipknip *
+ Wet milieubeheer *

+ Wet milieubeheer *

+ Wet milieubeheer *

+ Gehandicaptenparkeerplaats aan Garve *
+ Kapvergunningen *

+ Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening *

+ Toepassing artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening *
+ Ingekomen sloopaanvragen, bouwaanvragen en bouwmeldingen *
+ Verleende vergunningen *

+ Toepassing vrijstellingsbepaling van het bestemmingsplan * Op woensdag 27 maart in Mauritshof in Hoogeveen

Infomarkt veilig uitgaan voor scholieren en ouders

Jongeren en ouders voelen zich zekerder bij het uitgaan. Dat is de doelstelling van een infomarkt over veilig uitgaan op woensdagavond 27 maart in de Mauritshof. Schoollessen over veilig uitgaan bestaan al langer in Nederland en ook in Hoogeveen, maar Hoogeveen kent de eerste infomarkt op dit gebied. Ook uniek is de aandacht voor ouders tijdens de bijeenkomst en de medewerking van een aantal bedrijven.

De infomarkt is een proef van het Roelof van Echten college, locatie Griendtsveenweg, voor derdejaarsleerlingen. Zo'n honderd leerlingen zijn samen met hun ouders uitgenodigd. Slaagt de proef dan gaat het RvE college ook andere leerjaren (en ouders) er bij betrekken. Ook het Alfa college heeft al plannen voor deelname in de toekomst.

Samenwerkende partijen

Het initiatief van het Roelof van Echten college voor 27 maart is uitgewerkt samen met de Mauritshof, het Luxor theater, The Total Workout, McDonald's, Content uitzendbureau, politie, CAD (Centrum voor Alcohol en Drugsverslaving) en gemeente.

Workshops

Burgemeester Urlings opent de bijeenkomst om 19.15. Daarna krijgen jongeren aan de hand van een aantal workshops tips voor lastige veiligheidssituaties, waar ze in terecht kunnen komen tijdens het uitgaan in horecagelegenheden, sportschool, theater en dergelijke. De ouders doen afzonderlijk mee aan workshops.

De politie zet een geweldsincident in scene en gaat daarna de discussie aan over de rol van omstanders. Het CAD (Centrum voor Alcohol en Drugsverslaving) staat stil bij de opkomst van trendy drankjes.

Het Roelof van Echten college wijst de leerlingen via een ganzenbord op fout en goed gedrag. Met de ouders houdt de school een discussie over opvoeding.

De Mauritshof toont een videoband waarin een portier vertelt over zijn werk. Ook laat het uitgaanscentrum zien hoe het gesteld is met zaken als nooduitgangen en brandveiligheid.

De gemeente gaat de discussie aan over de verantwoordelijkheden van de diverse partijen rond veiligheid in 'uitgaansland': gemeente, politie, de uitgaansgelegenheden, maar ouders en jongeren.

Het demonstratieteam van The Total Workout laat onder leiding van Patrick Nahafahik aan het eind van de avond de mogelijkheden bij dit fitnesscentrum zien, als alternatief voor het traditionele stappen.

Achtergrond

De bijeenkomst van 27 maart sluit aan op speciale lessen voor het voortgezet onderwijs, die begin dit jaar ook in Hoogeveen zijn gestart. Het lessenpakket is een initiatief van de landelijke overheid onder de naam Way out. Meer informatie is te vinden op de website van het ministerie van justitie.

Het lessenpakket Way out en de infomarkt passen in het Hoogeveense project 'Veilig uitgaan'. Hierin werken sinds eind 1999 horeca-ondernemers, taxibedrijven, justitie, politie en gemeente samen aan het verbeteren van de veiligheid rond uitgaan.

De bedrijven die meewerken geven aan het eind van de avond de jongeren informatie mee over het project en over de eigen producten en diensten. De bedrijven werken aan een speciaal pasje, waarmee jongeren korting kunnen krijgen bij Hoogeveense uitgaansgelegenheden en winkels.

Raad Hoogeveen houdt vergadering

De gemeenteraad van Hoogeveen vergadert donderdag 28 maart in het gemeentehuis in Hoogeveen. De vergadering, die openbaar is, begint om 19.30 uur.

De agenda vermeldt onder meer:

* Spreekrecht burger.

* Vragenronde.

* Bestemmingsplan "Nieuwlande partiële herziening omgeving Johannes Poststraat 32".

* Verordening premiebeleid.

* Vormgeving verblijfplek stichter van Hoogeveen (Roelof van Egten).
* Verordening computers voor de minima.

* Begrotingswijziging(en) van de algemene dienst 2002.
Subsidie-aanvraag verenigingen voor 1 april

De gemeente ondersteunt verenigingen en instellingen die actief zijn op het gebied van welzijn, cultuur en sport. U kunt tot 1 april 2002 een subsidie-aanvraag indienen voor het jaar 2003. Verenigingen en instellingen aan wie in 2001 een subsidie is toegekend, hebben inmiddels bericht ontvangen. Voor meer informatie over de wijze van aanvragen kunt u terecht bij de heer Van Herksen, afdeling Administratieve Organisatie & Interne Controle (tel. 291405).

Sociale Zaken op 26 maart dicht

De uitkeringsadministratie van de afdeling Sociale Zaken en Werkgelegenheid is op dinsdag 26 maart gesloten. Die dag zijn alle medewerkers op cursus.

Trouwen op het internet

Morgen kunt u weer via het internet een huwelijk bijwonen. Hendrik van Essen en Catharina Ellen Groot stappen donderdag 21 maart (16.00 uur) in het huwelijksbootje. Om de trouwerij te zien typt u: www.hoogeveen.nl/gemeente/buza/trouwcamera.htm .

Of u gaat naar www.hoogeveen.nl, vervolgens klikt u digitaal gemeentehuis aan en u vindt de 'weddingcam' onder Burgerzaken.

Tekening speelterrein De Weide ter inzage

Van woensdag 3 tot en met 10 april kan iedereen de tekening bekijken van het speelterrein Waring in De Weide. U kunt daarvoor terecht bij de familie Derksen, De Waring 37 en bij Buurtbeheer, De Ploeger 10a.

Op donderdag 11 april is hierover een inspraakavond in kerkgebouw de Vredehorst aan de Zuidwoldigerweg 32. De bijeenkomst begint om 20.00 uur.

Aanvragen voor feestelijkheden

Circus Herman Renz heeft een aanvraag ingediend voor het houden van circusvoorstellingen op het Oude Marktterrein en een deel van het Mauritsplein op 15, 16 en 17 april 2002.

Elim

Wagenvoort Vuurwerk in Wapenveld heeft een aanvraag ingediend om een evenementenvuurwerk te mogen afsteken op 9 september op het terrein van KV Elko in Elim omstreeks 21.30. Dat gebeurt ter gelegenheid van de feestweek Elim.

Koninginnedag

Ook heeft Wagenvoort gevraagd vuurwerk te mogen afsteken op 30 april van 22.00 tot 22.30 uur op het Oude Marktterrein.

Meer informatie over deze aanvragen kunt u krijgen bij de afdeling ABJZ (tel. 291244).

Oud papier

De Prof. Titus Brandsmaschool zamelt nog tot vrijdag 22 maart (12.00 uur) oud papier in. U kunt uw oud papier brengen naar de containers achter de school op het Blankensplein

Basisschool De Morgenster houdt donderdag 21 maart een oud-papierinzameling. Het ophalen gebeurt vanaf 18.00 uur. U wordt verzocht het papier gebundeld of in dozen aan de straat zetten (niet in plastic zakken)

Ook de basisscholen 't Rastholt en De Regenboog zamelen donderdag 21 maart oud-papier in. U kunt uw oud papier brengen naar de containers op het parkeerterrein aan de Tilber (bij de sporthal).

Bewoners maken 'maquettes' Stationsgebied

Maaike Schaafsma, gemeentelijk projectleider Stationsgebied, toont een van de 'visiemaquettes'. Deze zijn vorige week donderdag gemaakt door de ongeveer 70 aanwezigen bij de startavond ontwikkelingsvisie Stationsgebied. Ook lijsten met aandachtspunten voor de visie zijn die avond gemaakt. De lijsten en 'maquettes' zijn belangrijke bronnen voor het maken van een drietal keuzemodellen en uiteindelijk voor een visie op het totale gebied, van Oude Diep tot Eisenhowerstraat en van Toldijk tot Blankenslaan-west. Vanavond, woensdag, is de eerste vergadering van de overleggroep Stationsgebied, met bewoners, betrokkenen en gemeente. Meer informatie staat op www.hoogeveen.nl/stationsgebied

(foto: André Weima)

Leerlingen De Regenboog en IVN hangen nestkastjes op

In Koeweide, een natuurgebiedje aan de Vledderweg in de Hoogeveense wijk De Weide trekken maandag 25 maart jong en oud het veld in om nestkastjes op te hangen. Er zijn daar te weinig broedplaatsen voor kleine zangvogels, zo is uit een inventarisatie gebleken.

Het is een gezamenlijke actie van de afdeling Hoogeveen van de Vereniging voor Natuur- en Milieueducatie IVN, kinderen van de basisschool De Regenboog, Buurtbeheer De Weide en de bijenvereniging De Heidebloem.

Koeweide is een omrasterd terrein, dat ingericht is voor begrazing. Er lopen enkele runderen. Deze vorm van (extensief) beheer moet leiden tot een grotere variatie in planten en dieren. Maar in het gebied staan te weinig oude, holle bomen, waarin kleine vogels kunnen nestelen.

Inspectie en schoonmaken

De nestkasten worden verspreid over het terrein opgehangen. Daarna worden de kastjes jaarlijks geïnspecteerd en schoongemaakt. Zo kan het broedsucces van de vogels goed worden gevolgd en worden de kinderen van De Regenboog betrokken bij de zorg voor hun eigen omgeving.

Maandagmiddag 25 maart is het zover. Dan verzamelen alle deelnemers om 13.00 uur bij het infopaneel bij het bijenpark. Daarna trekken ze in groepjes het terrein in, op zoek naar geschikte bomen om de nestkastjes op te hangen. En dan maar afwachten, of de mezen, vliegenvangers en roodstaartjes net zo enthousiast zijn als de initiatiefnemers

Ophalen huisvuil op andere dagen

In verband met Pasen en Koninginnedag wijzigt de gemeentereiniging enkele ophaalroutes.

Pasen

* De maandagroute van 1 april wordt zaterdag 30 maart gereden. Dat geldt overigens ook voor de Restgoedwagen.

Koninginnedag

* De maandagroute van 29 april wordt zaterdag 27 april gereden.
* De dinsdagroute van 30 april gaat naar maandag 29 april.
Op Goede Vrijdag 29 april wordt het huisvuil normaal opgehaald. U wordt verzocht de containers om 7.45 uur aan de weg te zetten.

Ontwerpwedstrijd Buurtbeheervoor speelterrein Schoonhoven

Tijdens de beurs Xpansie 2002 in Hoogeveen is ook Buurtbeheer Schoonhoven uit te breiden. De kinderen worden uitgenodigd om ideeën aan te dragen voor de uitbreiding.

Er staan nu verschillende toestellen, zoals een torenglijbaan, twee het water. Deze toestellen zullen gewoon blijven staan omdat ze net nieuw zijn en veel worden gebruikt. Omdat enkele andere speeltoestellen inmiddels zijn verwijderd, kunnen er nog een paar toestellen bijkomen.

Tekening

Kinderen mogen in onze stand hun ideeën op papier zetten door middel van een tekening. Een jury beoordeelt wat er met de ideeën van de kinderen kan worden gedaan. De mooiste en creatiefste tekeningen worden beloond worden met vrijkaartjes voor Speelstad Oranje.

het gemeentehuis.

Volwassen bezoekers kunnen in de stand van Buurtbeheer ook een prijs de eigen woonomgeving. Om hierop kans te maken moet de bezoekers een enquêteformulier over Buurtbeheer invullen.

Tien procent parkeerkaartjes betaald met de chipknip

Ruim tien procent van de parkeerders in het centrum van Hoogeveen betaalt met de chipknip. De afdeling Verkeer van de gemeente Hoogeveen is daarover tevreden De afdeling verwacht dat het gebruik van chipknip de komende tijd verder zal toenemen. Half oktober plaatste Hoogeveen nieuwe parkeerautomaten. In tegenstelling tot de oude automaten kan in de nieuwe naast muntgeld ook met de chipknip worden betaald.

Sinds enige tijd is de computer, die alle gegevens van de 33 parkeerautomaten bijhoudt, volledig operationeel. In één oogopslag is te zien hoeveel parkeerkaartjes er worden gekocht, op welke terreinen en wanneer.

Het melden van storingen is volledig geautomatiseerd en gaat via telefoonlijnen. Als een parkeerautomaat bijna vol zit met muntgeld gaat er een seintje naar de computer, zodat de automaat kan worden geleegd. Een overvolle automaat schakelt zichzelf namelijk uit en geeft voor de parkeerder storing aan.

Ook melden de parkeerautomaten aan de computer als het papier voor de kaartjes bijna op is of als er een echte storing optreedt. De melding gaat automatisch in de vorm van een SMS-bericht naar de mobiele telefoons van de parkeerpolitie. De storing wordt dan zo snel mogelijk verholpen.

Chipknip

Soms levert het betalen met de chipknip problemen op. Eén van de oorzaken daarvoor is dat men te snel de chipknip uit de automaat trekt. Na het aangeven van de benodigde parkeertijd moet u de transactie bevestigen met de groene knop. Vervolgens moet u even wachten tot het bedrag is afgeboekt. Daarna kunt u de chipknip weer uitnemen. Dit staat ook op het display aangegeven.

Chipper

De chipper van de postbank werkt niet goed bij parkeerautomaten. De chipknip werkt wel goed. Binnenkort komt de chipper te vervallen en krijgen ook rekeninghouders van de postbank de beschikking over een chipknip. Totdat dit is gebeurd adviseren wij om geen gebruik meer te maken van de chipper bij het kopen van een parkeerkaartje.
MededelingenWet milieubeheer

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen, maken met inachtneming van het bepaalde in de artikelen 13.4 van de Wet Milieubeheer, jo. 3:19, lid 2 en 3:20, lid 1 van de Algemene Wet Bestuursrecht bekend, dat zij van plan zijn om naar aanleiding van de aanvraag van Elders Bouwchemie B.V. te Hoogeveen voor een nieuwe de gehele inrichting omvattende vergunning voor een inrichting voor de fabricage van mortel en de opslag van grondstoffen hiervoor alsmede de opslag van zand, grind en cementachtige producten, gelegen aan de Voltastraat 43 te Hoogeveen een vergunning ingevolge de Wet Milieubeheer te gaan verlenen onder het stellen van voorschriften ter bescherming van het milieu. De vergunning wordt aangevraagd voor een beperkte tijdsduur, namelijk tot 1 januari 2003.

De aanvraag, het ontwerp-besluit en andere op deze zaak betrekking hebbende stukken liggen vanaf 21 maart 2002 tot en met 18 april 2002 op werkdagen tijdens kantooruren ter inzage bij de sector Milieu en Openbare Werken, afdeling Milieu-Inspectie en -Vergunningen, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen (Compagnieshuis). Indien gewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden verkregen. Op verzoek kunnen de stukken op dinsdagen ook buiten kantooruren worden ingezien. De stukken zullen dan van 16.00 tot 19.00 uur ter inzage worden gelegd in het gemeentehuis (bodekamer, Raadhuisplein).

Na deze periode zijn de stukken uitsluitend tijdens kantooruren op genoemde afdeling in te zien. Deze regeling geldt gedurende de gehele procedure, dat wil zeggen tot het einde van de termijn waarbinnen beroep kan worden ingesteld tegen ons besluit op de aanvraag.

Gemotiveerde bedenkingen tegen het ontwerp-besluit kunnen schriftelijk door een ieder tot en met 18 april 2002 bij ons college worden ingediend. Degene, die schriftelijk zijn bedenkingen tegen het ontwerp inbrengt, kan vragen zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Een verzoek daartoe moet schriftelijk tegelijkertijd met zijn bedenkingen bij ons college worden ingediend.

Indien u daaraan behoefte heeft, kan tot het einde van de ter inzage legging gelegenheid worden geboden tot een gedachtewisseling over de aanvraag en het ontwerp-besluit tussen onder andere vertegenwoordigers van de gemeente, de aanvrager en u zelf. Tijdens dit gesprek bestaat ook de mogelijkheid tot het mondeling inbrengen van bedenkingen. Om praktische en organisatorische redenen verzoeken wij u een dergelijk gesprek ten minste twee weken voor het verstrijken van de termijn, waarbinnen schriftelijke bedenkingen kunnen worden ingebracht, eventueel telefonisch, aan te vragen. Telefoonnummer 0528-291614 (doorkiesnummer).

Ten slotte vestigen wij er uw aandacht op, dat alleen zij, die bedenkingen hebben ingebracht op de vorenomschreven wijze, alsmede zij, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht, naar aanleiding van ons besluit te zijner tijd bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep kunnen instellen. Wet milieubeheer

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen, maken met inachtneming van het bepaalde in de artikelen 13.4 van de Wet Milieubeheer, jo. 3:19, lid 2 en 3:20, lid 1 van de Algemene Wet Bestuursrecht bekend, dat zij van plan zijn om naar aanleiding van de aanvraag van DCT Holding B.V. te Hoogeveen voor het oprichten en in werking hebben van een snijbedrijf annex machinefabriek, gelegen aan de Marconistraat 5a te Hoogeveen, een vergunning ingevolge de Wet Milieubeheer te gaan verlenen onder het stellen van voorschriften ter bescherming van het milieu.

De aanvraag, het ontwerp-besluit en andere op deze zaak betrekking hebbende stukken liggen vanaf 21 maart tot en met 18 april 2002 op werkdagen tijdens kantooruren ter inzage bij de sector Milieu en Openbare Werken, afdeling Milieu-Inspectie en -Vergunningen, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen (Compagnieshuis). Indien gewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden verkregen. Op verzoek kunnen de stukken op dinsdagen ook buiten kantooruren worden ingezien. De stukken zullen dan van 16.00 tot 19.00 uur ter inzage worden gelegd in het gemeentehuis (bodekamer, Raadhuisplein).

Na deze periode zijn de stukken uitsluitend tijdens kantooruren op genoemde afdeling in te zien. Deze regeling geldt gedurende de gehele procedure, dat wil zeggen tot het einde van de termijn waarbinnen beroep kan worden ingesteld tegen ons besluit op de aanvraag.

Gemotiveerde bedenkingen tegen het ontwerp-besluit kunnen schriftelijk door een ieder tot en met 18 april 2002 bij ons college worden ingediend. Degene, die schriftelijk zijn bedenkingen tegen het ontwerp inbrengt, kan vragen zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Een verzoek daartoe moet schriftelijk tegelijkertijd met zijn bedenkingen bij ons college worden ingediend.

Indien u daaraan behoefte heeft, kan tot het einde van de ter inzage legging gelegenheid worden geboden tot een gedachtewisseling over de aanvraag en het ontwerp-besluit tussen onder andere vertegenwoordigers van de gemeente, de aanvrager en u zelf. Tijdens dit gesprek bestaat ook de mogelijkheid tot het mondeling inbrengen van bedenkingen. Om praktische en organisatorische redenen verzoeken wij u een dergelijk gesprek ten minste twee weken voor het verstrijken van de termijn, waarbinnen schriftelijke bedenkingen kunnen worden ingebracht, eventueel telefonisch, aan te vragen. Telefoonnummer 0528-291616 (doorkiesnummer).

Ten slotte vestigen wij er uw aandacht op, dat alleen zij, die bedenkingen hebben ingebracht op de vorenomschreven wijze, alsmede zij, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht, naar aanleiding van ons besluit te zijner tijd bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep kunnen instellen. Wet milieubeheer

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoogeveen maken met inachtneming van het bepaalde in de artikelen 3:31 juncto 3:19, tweede lid, onder b van de Algemene Wet Bestuursrecht bekend, dat zij naar aanleiding van het verzoek van HYVA Nederland B.V. voornemens zijn over te gaan tot het intrekken van de op 2 september 1996 verleende milieuvergunning voor het oprichten en in werking hebben van een service-reparatiewerkplaats voor kipperinstallaties, autolaadkleppen en autokranen, gelegen aan de Marconistraat 11d te Hoogeveen.

De reden van het verzoek is gelegen in het feit dat het bedrijf is verhuisd naar de Zeppelinstraat 21 te Hoogeveen. Na toetsing van het verzoek is ons niet gebleken dat zich bij inwilliging hiervan feiten en/of omstandigheden voordoen waartegen het belang van de bescherming van het milieu zich verzet.

Het ontwerp-besluit en andere op deze zaak betrekking hebbende stukken liggen vanaf 21 maart 2002 tot en met 4 april 2002 op werkdagen tijdens kantooruren ter inzage bij de sector Milieu en Openbare Werken, afdeling Milieu-inspectie en -vergunningen, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen (Compagnieshuis). Indien gewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden verkregen. Op verzoek kunnen de stukken op dinsdagen ook buiten kantooruren worden ingezien. De stukken zullen dan van 16.00 tot 19.00 uur ter inzage worden gelegd in het gemeentehuis (bodekamer, Raadhuisplein).

Na deze periode zijn de stukken uitsluitend tijdens de kantooruren op genoemde afdeling in te zien. Deze regeling geldt gedurende de gehele procedure, dat wil zeggen tot het einde van de termijn waarbinnen beroep kan worden ingesteld tegen ons besluit op het verzoek.

Gemotiveerde bedenkingen tegen het ontwerp-besluit kunnen schriftelijk door een ieder tot en met 4 april 2002 bij ons worden ingediend. Degene, die schriftelijk zijn bedenkingen tegen het ontwerp inbrengt, kan vragen zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Een verzoek daartoe moet schriftelijk tegelijkertijd met zijn bedenkingen bij ons worden ingediend.

Tot slot vestigen wij er uw aandacht op, dat alleen zij, die bedenkingen hebben ingebracht op de vorenomschreven wijze, alsmede zij, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen het ontwerp-besluit, naar aanleiding van ons besluit te zijner tijd bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep kunnen instellen.
Gehandicaptenparkeerplaats aan Garve

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen maken bekend dat zij hebben besloten om aan de Garve te Hoogeveen een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken aan te wijzen.

Tegen dit besluit kan bezwaar worden gemaakt.

Voor nadere informatie wordt verwezen naar de officiële publicatie op het publicatiebord aan het gemeentehuis en naar de afdeling Verkeer in het gebouw aan het Raadhuisplein 24 (Compagnieshuis) te Hoogeveen (tel. 291646). Kapvergunningen

De gemeente Hoogeveen heeft kapvergunningen verstrekt aan:
* J.W. van Lottum, Hoogeveenseweg 50, Pesse, voor een eik
* J. Blokzijl, Spica 2, Hoogeveen, voor een berk en een esdoorn
* Exploitatie maatschappij H. Buisman, voor een els en een populier aan de Toldijk 23 in Hoogeveen.

Tegen deze vergunningen kan binnen zes weken na dagtekening van de brief behorende bij de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend bij het college van Burgemeester en Wethouders. Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening

Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Noord A2 ten behoeve van de volgende bouwaanvraag:
* A. Schonewille, voor het bouwen garage/berging bij de woning Noorderweg 14 te Hoogeveen

De bouwaanvraag ligt met ingang van 21 maart 2002 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage bij de centrale balie van de sector Bouwen & Wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn inspraakreactie omtrent de aanvraag bij Burgemeester en Wethouders kenbaar maken. Toepassing artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening

toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Bedrijventerrein Buitenvaart ten behoeve van de volgende bouwaanvraag:
* J.A. Fictorie, voor het plaatsen van een tijdelijke woonunit op kavel W5 van het bedrijventerrein Buitenvaart I.

Het bouwplan ligt met ingang van 21 maart 2002 gedurende twee weken voor een ieder ter inzage bij de centrale balie van de sector bouwen & wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen. Gedurende deze termijn kan een ieder, bij Burgemeester en Wethouders, schriftelijk zijn bedenkingen naar voren brengen tegen het verlenen van vrijstelling van het van toepassing zijnde bestemmingsplan, ten behoeve van de uitvoering van dit bouwplan.

Ingekomen sloopaanvragen, bouwaanvragen en bouwmeldingen

Bouwaanvragen:

* N.V. Rendo, plaatsen van een transformatorstation, Buitenvaart I, aan de 1000, sectie D 5418

* N.V. Rendo, plaatsen van een transformatorstation, Buitenvaart I, aan de 1200, sectie D 5411

* N.V. Rendo, plaatsen van een transformatorstation, Buitenvaart I, aan de 1500, sectie D 5434

* N.V. Rendo, plaatsen van een transformatorstation, Buitenvaart I, aan de 1000, sectie D 5410

* N.V. Rendo, plaatsen van een transformatorstation, Buitenvaart I, aan de 1700, sectie D 5432

* Smit A.H., uitbreiden van een woning, Tamboerlaan 85
* Kikkert H., plaatsen van een dakkapel aan de achterzijde van een woning, Kraaiheidestraat 11

* Slomp G.L., uitbreiden van een woning, Bloklandweg 31
* Bouwmeester R., plaatsen van een dakkapel, Zuiderkruis 2
* Hakfoort B.J.J., verbouwen van een stal en bergruimte, Fluitenbergseweg 92

* Caat ten A., uitbreiden van een woning en plaatsen van een dakkapel, Dravik 40

* Tiggelaar J., wijzigen van de gevel van een woning, De Oostmaden 8
* Vlagsma H.J., bouwen van een schuur, Wilfred Stillweg 24
* Hoek van den G., uitbreiden van een woning, Bentinckslaan 109
* Weide van der A., uitbreiden van een woning, Bennerwijk 115
* Hiemstra A.W., uitbreiden van een woning, Eenendertigste Wijk-N 4
* Hooijer H., bouwen van een schuur, Hollandscheveldse Opgaande 1
* Bergsma J., bouwen van een garage, Meester Sterkenweg 24
* Kroesen C., bouwen van een tuinhuisje, De Wrongel 2
* Duinkerken G.J., uitbreiden van een woning, De Rietgans 11
* Meppelink H., uitbreiden en verbouwen van een woning, Bentinckslaan 16

* Arkes J.H., uitbreiden van een woning, Carstensdijk 57a
* Driessen J.A.T., uitbreiden van een woning, Noord 136
* Jutstra H.A., bouwen van een bedrijfshal, Buitenvaart I
* Schraa R., uitbreiden van een woning, De Vogelakkers 12
* Dorgelo J.W., plaatsen van een dakkapel en vervangen van het dakbeschot, Linthorst Homanstraat 11a

* Dijk van J.M., plaatsen van een dakkapel, Swammerdamstraat 18
* Blokzijl A., uitbreiden van een woning, Eisenweg 11
* Heins A., uitbreiden van een woning, Eisenweg 9
Bouwmeldingen:

* Annen W., bouwen van een tuinhuisje, De Kempenaar 25
* N.V. Rendo, plaatsen van een gasreduceerstation, Buitenvaart I, aan de 1000, sectie D 5410

* N.V. Rendo, plaatsen van een gasreduceerstation, Buitenvaart I, aan de 1000, sectie D 5428

* Dalsem van E., uitbreiden van een woning, Fluitenbergseweg 65
* Zandstra R., bouwen van een bijkeuken, De Garve 3
* Luppes M.J., bouwen van een bijkeuken, De Wanne 10
* Pekel R.H., bouwen van een bijkeuken en een schuur, Regulus 3
* Louw van de H.W.J., bouwen van een serre en een tuinhuisje, Jan Wintersdijkje 48

* Schonewille J., uitbreiden van een woning en plaatsen van een dakkapel, Koekoeklaan 43

* Bonder E., bouwen van een blokhut, Wederik 5
* Reimink E.J., plaatsen van een dakkapel, Riegheidestraat 15
Sloopaanvraag:

* Westert H.H., slopen van dakplaten, Schapenmeer 5
Nadere informatie over bovengenoemde bouwplannen is verkrijgbaar bij de afdeling Bouw- en Woningtoezicht, Raadhuisplein 24 (Compagnieshuis).

Verleende vergunningen

Bouwvergunningen

* Kats N.J.E., uitbreiden van een woning, Zuidwoldigerweg 47
* The Total Workout, uitbreiden van een kleedruimte van een fitnessruimte, Pesserstraat 33

* Metselaar J., uitbreiden van een woning, Hendrik Raakweg 9
* KPN Mobile The Netherlands B.V., plaatsen vann steunzenders op een hoogspanningsmast, Toldijk, hoogspanningsmast nummer 122
* Bakker B.J., bouwen van een garage/berging, Fluitenbergseweg 50
* Vrieze de T., bouwen van een schuilstal, Rechtuit, sectie L 2958
* Toor van H.J.F., bouwen van een woning met garage, Karper 23
* Xu Y., uitbreiden van een woning, Het Hoekje 38
* Unitli D.L., uitbreiden van een hal en verplaatsen van een toilet, Pollux 8

* Jeu de Boulesvereniging Boule Doar, plaatsen van een tijdelijke stacaravan, Meester Kosterweg
Sloopvergunningen

* Helanco B.V., slopen van een autowasinrichting, Griendtsveenweg 24
* Zuidema A., slopen van een woning en een stal, Wijsterseweg 2
* Pol B., slopen van een garage/berging, Fluitenbergseweg 58
* Van Echtencollege, verwijderen van asbest, Griendtsveenweg 1
Tegen deze verleende vergunningen kan binnen zes weken na dagtekening van de brief behorende bij de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend bij het college van Burgemeester en Wethouders.

Toepassing vrijstellingsbepaling van het bestemmingsplan

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van een vrijstellingsbepaling van de van toepassing zijnde bestemmingsplannen Hollandscheveld, Hollandscheveld-Oost, Wolfsbos, Nieuwlande, Erflanden 2e fase en Stationsgebied-Zuid 1e fase vrijstelling te verlenen aan:

* F. Klopstra, voor het uitbreiden van de woning Riegheidestraat 5 te Hollandscheveld;

* Bouw- en aannemersbedrijf H. Veld v.o.f., voor het bouwen van een woning aan het Rechtuit 22 te Hollandscheveld;
* A. Jansma, voor het bouwen van een erker aan de woning De Wulp 4 te Hoogeveen;

* A. Knol, voor het bouwen van een erker aan de woning De Wulp 6 te Hoogeveen;

* W.H. Smit, voor het uitbreiden van een garage bij de woning Veenbes 22 te Nieuwlande;

* A.K. van der Galiën, voor het bouwen van een woning aan de Karper 25 te Hoogeveen;

* A. Oostenveld, voor het uitbreiden van de woning Blankenslaan-West 62 te Hoogeveen.

De bouwplannen liggen met ingang van 21 maart 2002 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage bij de centrale balie van sector Bouwen & Wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen. van vrijstelling van de van toepassing zijnde bestemmingsplannen, ten behoeve van de uitvoering van deze bouwplannen.