Onder invloed rijden Noordwijk (D1)
In de nacht van dinsdag 19 op woensdag 20 maart betrapte de politie vier automobilisten uit Noordwijk en Voorhout op het rijden onder invloed. Alle bestuurders werden aangehouden. Aan het burerau werd van hen een ademanalyse afgenomen. De uitslagen liepen uiteen van 855 tot 270 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Tegen de automobilisten is proces-verbaal opgemaakt.

Fietser breekt enkel Leiden (D4)
Twee fietsters van 17 en 18 jaar en afkomstig uit Leiden en Voorschoten werden op dinsdag 19 maart rond 10.50 uur op de kruising Stevenshofdreef met de Helena Verburgstraat aangereden door een 69-jarige automobiliste uit Voorschoten. Zij verleende aan de fietsers geen voorrang. De Leidse fietser brak haar enkel. Zij werd overgebracht naar het LUMC.

Inbraak in woningen Voorschoten (D4)
Op dinsdag 19 maart werd op klaarlichte dag ingebroken in drie woningen. Van een woning aan de Debussylaan werd een raam opengebroken. Uit de woning werd een kluis gestolen met als inhoud ondermeer horloges, papoorten, autopapieren en sleutels. Van een woning aan de Prof. Asserlaan werd een deur opengebroken. Hier werd uit de woning een mobiele telefoon, een fototoestel en geld gestolen. Van een woning aan de Prinses Margrietlaan werd eveneens een deur opengebroken. Hier werden sieraden, een play-station, computer spellen, een walkman, een fiets, kleingeld een mobiele telefoon en een pakje appelsap gestolen.

Onder invloed rijden Leiden (D4)
De politie hield op woensdag 20 maart rond 01.00 uur op de Willem de Zwijgerlaan een 39-jarige automobilist uit Vooschoten aan. De man werd er van verdacht met een slok te veel op toch achter het stuur te zitten. Hij werd aangehouden en onderging aan het bureau een ademanalyse. De uitslag daarvan bedroeg 490 ug/l. Dik boven de limiet van 220 ug/l. De man wacht een proces-verbaal.

Smeulend vuurtje veroorzaak veel rook Leiden (D4)
Een smeulend vuurtje in een opslagruimte voor automaten aan de Vrouwenweg veroorzaakte op dinsdag 20 maart zoveel rook dat de bewoners van de aangrenzende woning door de brandweer werden geëvacueerd en voor onderzoek werden overgebracht naar het LUMC. Daar constateerde men geen schade aan de luchtwegen. De bewoners, 45 en 46-jaar oud konden daarop naar hun woning terugkeren. De woning had wel roetschade opgelopen. Hoe het smeulend vuurtje is kunnen ontstaan is nog onduidelijk.

Brand in restaurant Alphen aan den Rijn (D3)
Een vlam in de pan in een Grieks restaurant aan de Van Nesstraat zette op dinsdag 19 maart rond 20.25 uur de keuken in de brand. De brandweer ontruimde het pand en aangrenzende panden. Er waren twintig gasten op het moment van het uitbreken van de brand aanwezig. Zij konden zich tijdig in veiligheid brengen. Rond 20.50 uur was de brandweer de brand meester. De keuken en het restaurant zelf liepen brand en rook/roetschade op.

Inbraak in woning Alphen aan den Rijn (D3)
In de nacht van dinsdag 19 op woensdag 20 maart werd er ingebroken in een woning aan de Van Genderenstraat. De inbreker kwam vermoedelijk de woning binnen met de zogenaamde 'hengelmethode', het door de brievenbus bereiken van de deurkruk. Uit de woning is een videocamera en zijn portemonnees gestolen.


Uitslaande brand Gouda (D2)
In een woning aan de Goudseweg is dinsdag 19 maart rond 21.50 uur brand uitgebroken. De brand ontstond doordat een van de bewoners per ongeluk een hoofdkussen tegen een straalkachel had geplaatst. Een kamer op de eerste verdieping is volledig uitgebrand. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De bewoners werden tijdelijk bij buurtbewoners opgevangen. De brandweer gaf rond 22.20 uur het sein brand meester.

Onder invloed Gouda (D2)
Een 35-jarige man uit Middelharnis is dinsdag 19 maart rond 23.10 uur aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reed tegen de richting in op de Houtmansgracht en wilde linksaf de Lem Dulstraat inrijden. Hij kreeg hierop een stopteken. De man bleek gedronken te hebben. De ademanalyse wees 285 ug/l uit. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 1 uur.

Getuigenoproep van ongeval Bergambacht (D2)
De politie is op zoek naar getuigen van een ongeval op woensdag 6 maart. Een 56-jarige fietser uit Bergambacht reed rond 16.30 uur op de B-weg van de provincialeweg N210 in de richting van Bergambacht en wilde een andere fietser inhalen. Hierbij zag hij niet dat een bromfietser hem wilde inhalen. Hierdoor ontstond een aanrijding tussen de bromfietser, een 64-jarige man uit Ammerstol, en de fietser. De fietser is overgebracht naar het St. Franciscusziekenhuis in Rotterdam. Omdat de oorzaak van de aanrijding nog niet duidelijk verzoekt zij getuigen contact op te nemen met de politie in Schoonhoven, telefoonnummer 0900 8844.

Controle 15 tonswegen Stolwijk (D2)
Tegen een grondverzetbedrijf is proces verbaal aangezegd na een wegingscontrole op dinsdag 12 maart van een vracht/tankauto van dat bedrijf. De politie zag de vrachtwagen over de provincialeweg de Benedenkerkseweg oprijden en hield de wagen staande voor een controle. Op de Zijderlaan werd de vrachtwagen gewogen. Daar werd een 206% overschrijding van het toegestane gewicht geconstateerd.

--- einde berichten ---