Gemeente Emmen


---

Persbericht: Betaald werk(herintredende) vrouwen, 20 maart 2002

Gemeente Emmen stimuleert betaald werk voor (herintredende) vrouwen

De gemeente Emmen streeft naar het verhogen van het aantal vrouwen op de arbeidsmarkt van (landelijk) 51% naar 65% in 2010. Daartoe wil Emmen mensen die geen uitkering of baan hebben en mensen met een Anw-uitkering (Algemene nabestaandenwet) stimuleren (weer) aan het werk te gaan. Het blijkt namelijk dat er voor deze groepen, die grotendeels bestaan uit vrouwen, kansen liggen om (weer) aan de slag te gaan.

Per jaar gaat het om zon 200 (herintredende) vrouwen en zon 110 vrouwen met een Anw-uitkering. Emmen is vanaf het begin van dit jaar verantwoordelijk voor de arbeidsreintegratie van deze doelgroepen. Daarvoor lag deze verantwoordelijkheid bij Arbeidsbureau Nederland. De ervaring van Arbeidsbureau Nederland met deze groepen is positief. Als deze mensen eenmaal deelnemen aan een reintegratietraject zijn ze zeer gemotiveerd en weten ze wat hun mogelijkheden op de arbeidsmarkt zijn. Beide groepen hebben in principe dezelfde rechten als mensen met een bijstandsuitkering. Het belangrijkste verschil is dat ze geen sollicitatieplicht hebben.

Met het stimuleren van betaald werk voor bovengenoemde doelgroepen levert de gemeente Emmen een bijdrage aan de vraag van de Emmense arbeidsmarkt naar personeel. Speerpunt van het Emmense grotestedenbeleid is versterking van de economische structuur. Belangrijk doel hierbij is het verhogen van de arbeidsparticipatie. Dit doel geldt sinds het begin van dit jaar niet alleen voor mensen met een bijstandsuitkering, maar eveneens voor
niet-uitkeringsgerechtigden zoals herintredende vrouwen en mensen met een Anw-uitkering.


---


---

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2002 Gemeente Emmen