Gemeente Amsterdam


---
|
Tegenstanders verzelfstandiging GVB afgenomen

Tegenstanders verzelfstandiging GVB afgenomen

Het aantal tegenstanders van verzelfstandiging van het GVB is sterk afgenomen. Drie maanden geleden was nog 71% van de Amsterdammers tegen verzelfstandiging, op dit moment is dat 54%. Dit maakte wethouder Bea Irik bekend in het AT5-nieuws naar aanleiding van een onderzoek van O+S.

De wethouder wees nog eens op de betrekkelijkheid van de sterke afname van het aantal tegenstanders. "Die 71% hebben we ook altijd gerelativeerd en dat het aantal tegenstanders zo fiks gedaald zou zijn, relativeer ik dus nu ook, het zijn maar peilingen. Bovendien zijn er nu minder mensen tegen verzelfstandiging, maar het aantal voorstemmers is nog niet gestegen, dus we hebben nog een lange weg te gaan. Toch is dit een belangrijke steun in de rug", aldus de wethouder.

NS
Uit het onderzoek blijkt dat de tegenstanders vooral tegen zijn, omdat zij denken dat met het GVB hetzelfde gebeurt als met de NS. Bea Irik stelde dat dit echt onzin is. "We zijn tegen privatiseren, hakken het bedrijf niet in stukken en blijven de baas over de rails. Maar het GVB wordt een normaal zakelijk bedrijf dat 10 procent gaat besparen en dat geld, dat staat per contract glashard vast, wordt ingezet voor meer, beter en schoner openbaar vervoer. Dat is dus geen mooi praatje, dat staat zwart op wit. En daar moeten we de mensen die nu nog tegen de verzelfstandiging van het GVB zijn van zien te overtuigen", aldus Irik.

Herbert Raat

^


-

© gemeente Amsterdam - 20-03-2002