Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-03-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.45 uur

Aanhouding winkeldievegge

UTRECHT- Dinsdagmiddag om 14.45 uur hield de politie een 43-jarige vrouw uit Utrecht aan op de Beneluxlaan op verdenking van winkeldiefstal.

De bedrijfsleider van een winkel aan de Hammarskjoldhof zag dat de vrouw theedoeken wegnam uit de schappen en zonder te betalen de winkel wilde verlaten. De bedrijfsleider is achter de verdachte aangelopen en pakte in het winkelcentrum de tas met goederen van de vrouw af. Na een korte achtervolging werd de vrouw door de beveiliging aangehouden op de Beneluxlaan, waarna de politie haar overnam en meenam naar het bureau voor verhoor. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt en met een dagvaarding op zak werd de vrouw weg gestuurd.

Winkeldief met mes

UTRECHT- Dinsdagmiddag heeft de politie een 40-jarige man uit Utrecht aangehouden nadat hij winkelpersoneel had bedreigd met een mes.

Omstreeks 15.30 uur ging de man een winkel aan de Oudegracht binnen en liep naar een rek met jassen. Hij trok een jas aan en wilde zo de winkel uitlopen, waarop hij werd aangesproken door de bedrijfsleider. Hierop trok de verdachte een mes en stak in de richting van de bedrijfsleider. Deze kon op tijd weg springen. De politie was snel ter plaatse en hield de man aan. Hij is ingesloten voor verhoor.

Aanhouding auto-inbreker op heterdaad

UTRECHT- Dinsdagmiddag heeft de politie een 41-jarige man uit Utrecht aangehouden terwijl hij inbrak in een auto.

Om 16.15 uur kreeg de politie een melding dat beveiligingsmensen een autokraker vast hielden in de parkeergarage aan de Rijnkade. Tijdens een controle zagen zij de man in een auto zitten rommelen. Toen zij dichterbij kwamen zagen zij dat het slot geforceerd was en dat de verdachte een schroevendraaier in zijn handen had. De medewerkers van de beveiliging bleven bij de auto staan en waarschuwden de politie. Zij heeft de 41-jarige man aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na verhoor werd de man met een dagvaarding weggestuurd.

Lastige winkeldief

UTRECHT- Dinsdagmiddag rond 14.20 uur kreeg de politie een melding van een lastige winkeldief in een winkel aan de Rijnkade.

Het personeel van de beveiliging wilde de 23-jarige verdachte uit Zwolle aanhouden in verband met winkeldiefstal. Hij verzette zich echter hevig en bedreigde de beveiligingsmensen. Ook vernielde hij het ruitje van de ophoudruimte in de winkel. De politie heeft de man uit Zwolle aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Automaten openbreken
UTRECHT- Dinsdagmiddag hield de politie twee 26-jarige mannen uit Amsterdam aan omdat ze een automaat openbraken in het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

Een beveiligingsmedewerker zag omstreeks 17.20 uur op de eerste verdieping dat een van de mannen op een stoel stond en met een schroevendraaier probeerde de opwaardeer-automaat open te breken. De andere verdachte stond er naast. Beide mannen werden vervolgens aangehouden en overgenomen door de politie. Na onderzoek in de omgeving trof de politie de auto van de mannen aan met een hoeveelheid muntgeld. De verdachten zijn op het bureau ingesloten voor verhoor. De politie onderzoekt of er in het WKZ en het AZU meerdere automaten door het tweetal zijn opengebroken.

Autodieven
UTRECHT- De politie heeft dinsdagavond een 23-jarige man uit Utrecht en een 27-jarige vrouw uit Zeist aangehouden op verdenking van diefstal van een auto.

Om 22.20 uur zagen collegas van de parkeerpolitie op de Mariaplaats het tweetal staan bij een auto, die als gestolen te boek stond. Hierop werden zij aangesproken, waarop collegas van de politie werden gewaarschuwd. Die kwamen ter plaatse en zij gingen in gesprek met de man en de vrouw. Tijdens dat gesprek gooide een van de verdachten de autosleutels van de auto weg. Hierop hield de politie de twee aan op verdenking van diefstal van de auto. Zij zijn op het bureau ingesloten voor verhoor.