Dienstenbond CNV

CAO Nieuws

Dienstenbond CNV op de bres voor betaling Nieuwjaarsdag Komart

Bedrijfsleiders die werkzaam zijn bij Komart (DE WIT) hebben de Dienstenbond CNV gevraagd hoe het zit met de beloning van uren die zij op Nieuwjaarsdag hebben gewerkt. Alle werknemers hebben deze dag extra betaald gekregen, maar de bedrijfsleiders niet. Dat is niet juist.

In art. 11 van de VGL-CAO staat dat de werknemer die werkt op feestdagen zoals Nieuwjaarsdag, naast zijn normale loon recht heeft op betaling van het uurloon plus 100%. Heb je dus 8 uur gewerkt, dan heb je recht op 8 x 200% van je uurloon.

Wij hebben vandaag de directie aangeschreven en gesommeerd om binnen 14 dagen na vandaag over te gaan tot uitbetaling van de gewerkte uren.

De Dienstenbond CNV is de bond die werk maakt van uw belangen. Door lid te worden helpt u mee om voor uw belangen op te komen. Geef deze informatie daarom door aan uw collega's die nog geen lid zijn van de Dienstenbond CNV.

>> meldt uw collega aan als lid

Voor vragen of opmerkingen kunt u terecht bij bestuurders Aletta Bulsink, tel: 055 - 577 26 40, email: apeldoorn@cnvdibo.nl of Neoletta Poelgeest, tel: 035 - 677 39 07, email: hilversum@cnvdibo.nl.

Apeldoorn, 18 maart 2002.