Gemeente Voorschoten


Vrijwilligersboom 2001

Het voormalige Lokaal Comité en de gemeente Voorschoten planten op 21 maart a.s. de vrijwilligersboom 2001. Op deze wijze eren zij de vrijwilligers en wordt de gemeenschap blijvend herinnerd aan de inzet van de vele vrijwilligers in Voorschoten. Vanzelfsprekend komt de boom in het centrum van de gemeente, op de hoek Wijngaardenlaan en de Schoolstraat.

Vorig jaar is tijdens de slotbijeenkomst van het Lokaal Comité Internationaal Jaar van Vrijwilligers 2001 aangekondigd dat een vrijwilligersboom zou worden geplant. Er is voor gekozen om in het hart van het dorp een dakplataan te plaatsen. Met haar parapluvorm en omvang symboliseert zij de (beschermende) mantel die de vele vrijwilligers over de Voorschotense gemeenschap leggen. De banken die onder de boom worden geplaatst nodigen uit tot het opzetten van een boom over vrijwilligerswerk.

Op 21 maart a.s. wordt op de hoek van de Wijngaardenlaan en de Schoolstraat de vrijwilligersboom geplaatst. De officiële handeling wordt om 13.30 uur verricht. De bijbehorende steen met de tekst vrijwilligersboom 2001 zal na het afronden van de werkzaamheden worden gelegd.

Met het plaatsen van de boom in het hart van de gemeente Voorschoten wordt het belang van vrijwilligers voor de gemeenschap benadrukt. Dit monument ter ere van vrijwilligers geeft een permanente blijk van waardering voor het werk van vrijwilligers. Het Lokaal Comité spreekt de hoop uit dat de vrijwilligersboom zowel letterlijk als figuurlijk stevig wortel schiet en mag groeien en bloeien in het hart van Voorschoten.


- einde bericht -