Dienstenbond CNV

CAO Nieuws

PinkRoccade: Dienstenbond CNV stapt naar de rechter

Rechter mag beslissen over salarisbevriezing
De Dienstenbond CNV stapt, samen met de andere vakorganisaties, naar de rechter. Dit om PinkRoccade de in de CAO (Bravo) gemaakte afspraken na te laten komen. De minimaal 4% in het ijkpunt (het midden van de salarisschaal) moet worden uitbetaald en daarvoor dient uw werkgever een normaal salarisbudget beschikbaar te stellen.

Reden waarom we overgaan tot deze stap is dat Bosma als voorzitter van de concerndirectie nu herhaaldelijk heeft aangegeven dat de salarisbevriezing eenzijdig is afgekondigd en dat er niet meer over te praten valt. Dit betekent dat de aangekondigde handtekeningenactie niet meer zinvol is, want de directie houdt toch vast aan de nullijn. En dan heeft het zetten van een krabbel geen enkel effect meer... Laat de rechter nu maar uitmaken of PinkRoccade een redelijk salarisbudget ter beschikking heeft gesteld.

Deze week geven we de advocaat de opdracht de procedure voor te bereiden. Binnen enkele weken komt er een dagvaarding. Deze zullen we eerst voorleggen en bespreken met de concerndirectie. Komen we er uit, dan is dat prima. Houdt PinkRoccade vast aan haar standpunt, dan gaan we naar de rechter.

Reorganisatie
PinkRoccade is bezig om individuele gesprekken te voeren met medewerkers over een vertrekregeling. Het gaat om tussen de 350 en 400 mensen. Dit gebeurt momenteel zonder een sociaal plan omdat uw werkgever van mening is dat er geen sprake is van collectief ontslag. De Dienstenbond CNV denkt daar anders over.

Standpunt Dienstenbond CNV
Wij willen een goed sociaal plan voor alle betrokkenen, duidelijkheid over de gebruikte criteria (welke medewerkers krijgen waarom een regeling aangeboden?) en een gesprek met de directie over de gang van zaken. Het spreekt vanzelf dat ook alle betrokken Ondernemingsraden een adviesaanvraag moeten krijgen over deze reorganisatie.

De aangeboden vertrekregeling
Sommige medewerkers hebben al een gesprek gehad met hun manager en een HR-functionaris. De aangeboden regeling ziet er als volgt uit:
* vergoeding op basis van de kantonrechtersformule (1 maandsalaris per gewerkt dienstjaar voor medewerkers onder de 40 jaar, tussen de 40-50 jaar 1,5 maandsalaris en boven de 50 2 maandsalarissen)

* aantal maandsalarissen ter compensatie van de opzegtermijn (meestal 2)

* eventueel (indien noodzakelijk) outplacement
* een vertrekpremie van 2 extra maandsalarissen.
Verder worden 3 opties genoemd, te weten:
a. vertrek op basis van wederzijds goedvinden
b. outplacement (gedurende een korte periode) en een vergoeding c. formele of inhoudelijke procedure via de kantonrechter

Wat te doen?
Het is zeer onverstandig om te kiezen voor optie a zonder dat je een andere baan hebt gevonden. De kans op een WW-uitkering is in dit geval nihil.

Optie b is verstandig als je denkt dat je niet alleen een andere baan kunt vinden. Uiteraard moet je dan nog wel onderhandelen over de hoogte van de vergoeding.

Optie c lijkt me in de meeste gevallen de aangewezen weg. Ben je het eens met de aangeboden vergoeding (of heb je iets beters uitonderhandeld) dan kun je kiezen voor een formele procedure. Dit betekent dat je met je werkgever een deal hebt gesloten en dat je een behoorlijke kans hebt op een WW-uitkering (mocht het je niet gelukt zijn voor de einddatum een andere baan te vinden).

Vind je het aanbod van PinkRoccade niets en weiger je akkoord te gaan met een regeling, dan ga je voor een inhoudelijke procedure. In dat geval moet je argumenten aanvoeren en daarna neemt de kantonrechter een beslissing.

Aanbod Dienstenbond CNV
Leden hebben recht op hulp van de juridische dienst van het CNV. Dit geldt zeker voor mensen die langer dan 6 maanden lid zijn. Voor een kortere periode gelden andere regels. Voor hulp en informatie kun je contact opnemen met onze districtskantoren.

Lid worden kan!
Iedereen kan lid worden. Dit kan door te bellen met ons kantoor in Apeldoorn (055-577 26 40). Mailen kan ook (w.burggraaf@cnvdibo.nl). De kosten voor een fulltimer bedragen 12,70 euro per maand. Dit is inclusief een rechtsbijstandsverzekering.
Heb je nu een probleem en wil je lid worden? Dat kan. Je kunt tegen gereduceerd ta-rief (van een advocaat) geholpen worden. De korting bedraagt ±25-30%.

Informatie
Meer informatie kun je krijgen door te bellen of te mailen met Wim Burggraaf. Tel: 055-5772640. Email: w.burggraaf@cnvdibo.nl. Uiteraard kun je ook met je vragen terecht bij de kaderleden van de Dienstenbond CNV.

Apeldoorn, 21 maart 2002.