Gemeente Emmen


---

Persbericht: Convenant gesloten, 21 maart 2002

Samenwerking gericht op versterking van gezond leefgebied voor mens, dier en plant
Platform Natuurbehoud Emmen en gemeente Emmen sluiten convenant

Het platform Natuurbehoud Emmen en de gemeente Emmen sluiten een convenant dat gericht is op een hechtere samenwerking met als doel te komen tot een zoals in het convenant wordt verwoord- versterking van de identiteit van de gemeente als gezond leefgebied voor mens, dier en plant in het Zand & Veen.

Daarnaast wordt met dit convenant invulling gegeven aan Lokale Agenda 21 waarin overheden, instanties, bedrijfsleven, belangengroepen en individuele burgers op lokaal niveau met elkaar in gesprek zijn over, en samenwerken bij, het realiseren en uitwerken van actuele regionale beleidsthemas die bijdragen aan een leefbare omgeving. Natuurbehoud en Natuurontwikkeling zijn daar twee van. Beide partijen willen dan ook participerende burgers en andere externe partners actief informeren over (aanstaande) plaatselijke en regionale issues en hen nadrukkelijk betrekken bij de beleidsontwikkeling hierover. Ingebrachte plannen of aangedragen alternatieven zullen dan ook worden meegewogen bij de besluitvorming.

Deelnemers
In het Platform Natuurbehoud participeren:

* Dierenbescherming ZO-Drenthe;

* IVN afdeling Emmen e.o;

* KNNV afdeling ZO-Drenthe;

* Nivon afdeling Emmen;

* Stichting Veenkoloniën en Natuur;

* Vereniging ter bevordering van de Bijenteelt in
* Nederland afdeling Emmen e.o;

* Stichting Vogelwerkgroep Emmen;

* Wereld Natuur Fonds regioteam Emmen e.o.
Het platform Natuurbehoud Emmen wordt vertegenwoordigd door de heer H.J.Weegenaar, Bargerkampenweg 15A, 7812 BT Emmen, telefoon 0591-615361. E-mail: h.j.weegenaar@eco.rug.nl


---


---

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2002 Gemeente Emmen