Man doet zich voor als wateropnemer Hillegom (D1)
Een 78-jarige man uit Hillegom is donderdag 21 maart rond 19.30 uur beroofd van geld en een giropasje. Een nog onbekende man belde aan bij een woning aan het Groot Veenenburg en deed zich voor als wateropnemer. Hij wist in een onbewaakt ogenblik de goederen mee te nemen. De politie adviseert mensen niet zo maar binnen te laten en altijd om legitimatie te vragen. Waterbedrijven kondigen de komst van een meteropnemer van tevoren aan middels een brief.

Inbraak winkel Noordwijk (D1)
In een winkel aan de Hoofdstraat in Noordwijk is vrijdag 22 maart rond 4.45 uur een inbraak gepleegd waarbij een ruit werd vernield. Er is een nog onbekende hoeveelheid goederen weggenomen. De eigenaar heeft aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

Auto weg na inbraak Oude Wetering (D3)
Bij een woninginbraak in de nacht van 21 maart werd een bestelauto weggenomen. Men kwam de woning aan de Kerkstraat binnen door middel van het zogenaamde 'gaatjes boren' en het openwrikken van de achterdeur. Er werd een geldbedrag, een mobiele telefoon en de autosleutel van de bestelauto weggenomen. Vervolgens werd ook de auto meegenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld. De bestelauto staat gesignaleerd.

Nekklachten na verkeersongeval Hazerswoude-Rijndijk (D3)
Bij een ongeval op de N11 op donderdag 21 maart omstreeks 16.00 uur raakten drie personen betrokken. Een 49-jarige automobilist uit Hazerswoude-Dorp reed vanuit de richting van Alphen aan den Rijn in de richting van Leiden. Bij de verkeerslichten ter hoogte van Spookverlaat sloeg hij linksaf deze weg in, terwijl hier een inrijverbod geldt. Vanuit tegenovergestelde richting kwam een 30-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn die hem in de linkerflank raakte. De Alphenaar en een 78-jarige inzittende van het andere voertuig werden met neklachten naar respectievelijk het Rijnland Ziekenhuis en het LUMC overgebracht. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Inbraak Leiden (D4)
In een woning aan de Scilladuin is donderdagochtend 21 maart rond 10.00 uur ingebroken. Een buurtbewoner zag rond dit tijdstip dat een deur van de woning was opengebroken. Zij waarschuwde onmiddellijk de politie. De gehele woning is doorzocht. Het is nog niet bekend wat is weggenomen.
Bij een flatwoning aan de Kanaalweg is donderdagochtend 21 maart ingebroken. Men is vermoedelijk door flipperen binnengekomen. Men heeft onder andere een walkman, een portemonnaie, een tas. Een mobiele telefoon en geld meegenomen. De bewoners waren op het moment van de inbraak niet thuis.
In een flatwoning aan de Hoflaan is op donderdag 21 maart overdag ingebroken. Men is vermoedelijk door flipperen binnengekomen. De hele woning is doorzocht. Men heeft een videocamera en een mobiele telefoon weggenomen. De bewoners bemerkten de inbraak bij thuiskomst.

Vrouw komt met voet onder bus Leiden (D4)
Een 44-jarige vrouw uit Oegstgeest heeft donderdag 21 maart rond 18.10 uur op het Stationsplein vermoedelijk haar enkel gebroken. Volgens omstanders probeerde zij de bus nog te halen die al aan het rijden was. Toen de bus een bocht naar rechts maakte, viel ze en kwam met haar voet onder de bus. De buschauffeur is doorgereden en verklaarde later het ongeval niet te hebben gemerkt. De vrouw is naar het Rijnlandziekenhuis in Leiderdorp overgebracht.

Aanhouding Leiden (D4)
De politie heeft donderdagavond 21 maart een 16-jarige Leidenaar aangehouden op de Haarlemmerstraat. Twee agenten liepen in burger tijdens de koopavond over de Haarlemmerstraat om toezicht te houden op eventuele overlast. Zij zagen hoe drie jongens een 14-jarige Leidenaar mishandelden. De politie kon een 16-jarige Leidenaar direct aanhouden. Een tweede verdachte is gedurende korte tijd achtervolgd. Hierbij zijn ook twee agenten te paard ingezet die op de Haarlemmerstraat surveilleerden. De achtervolging ging via Haarlemmerstraat, Jan Vossensteeg, Van der Werfstraat naar de Lange Mare. Een onbekende persoon heeft de verdachte hier een lift op de bagagedrager van zijn fiets gegeven. Een van de agenten heeft de achtervolging ingezet op een snorfiets, geleend van een omstander. De verdachte wist echter uiteindelijk te ontkomen. De mishandeling zou hebben plaatsgevonden omdat de 14-jarige Leidenaar voorafgaand een ander zou hebben geslagen.

Inbreker overlopen Leiden (D4)
Een 50-jarige Leidenaar heeft vrijdag 22 maart rond 06.20 uur een 26-jarige Leidenaar aan de politie overgedragen De 26-jarige man wordt ervan verdacht een poging tot inbraak te hebben gedaan bij de 50-jarige Leidenaar. De man wilde zijn huis aan de Koninginnelaan verlaten om naar zijn werk te gaan toen hij gerucht bij de deur hoorde. Toen hij buiten kwam zag hij de verdachte op een tuinstoel staan die boven op een tafel stond. Hierdoor kwam hij in de buurt van een slaapkamerraam. De verdachte viel van de stoel af en werd door de bewoner overmeesterd.

Ongeval Leiderdorp (D3)
Donderdag 21 maart rond 19.30 uur heeft op de kruising provincialeweg N 446 en Persant Snoepweg een aanrijding plaatsgevonden tussen een 29-jarige Boskoper en een 38-jarige Hagenaar. De Boskoper reed vanaf de afrit van de A4 de kruising op. Hij wilde linksaf slaan richting Hoogmade/Woubrugge. Hierbij liet hij de Hagenaar die rechtdoor vanaf de Persant Snoepweg de oprit naar de A4 wilde oprijden niet voorgaan. De inzittende van de Hagenaar, een 36-jarige Hagenaar, liep bij de botsing een hoofdwond op. Hij is naar het Rijnlandziekenhuis in Leiderdorp overgebracht.

Motorrijder aangereden Alphen aan den Rijn (D3)
Een 24-jarige motorrijder uit Alphen aan den Rijn is op donderdag 21 maart omstreeks 17.00 uur zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval. De motorrijder reed vermoedelijk met te hoge snelheid over de Magazijnweg in de richting van de Handelsweg. Vanaf de Handelsweg reed een 49-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn. Hij sloeg bij de kruising met de Magazijnweg linksaf deze weg op en zag vermoedelijk de motorrijder over het hoofd. Een aanrijding met de motorrijder was het gevolg. De gehele kruising en beide wegen zijn enige tijd afgesloten geweest. Naast een traumaheli kwamen ook twee ambulances ter plaatse. De motorrijder werd zwaar gewond overgebracht naar het LUMC, waarna hij vervolgens werd overgebracht naar het VU in Amsterdam. De politie stelt een onderzoek in naar het ongeval.

Motorrijder aangereden Alphen aan den Rijn (D3)
Een 26-jarige motorrijder uit Alphen aan den Rijn is op donderdag 21 maart gewond geraakt bij een verkeersongeval. De motorrijder reed over de Dwarsligger in de richting van de Sacharovlaan. Een 44-jarige automobiliste uit Bodegraven reed vanaf de parkeerplaatsen aan de achterzijde van hotel Toor. Ter hoogte van deze uitrit remde de motorrijder, vermoedelijk geschrokken van de slagboom en de auto. Door het remmen 'bokte' de motor waardoor de bestuurder ten val kwam. De motorfiets gleed tegen de linkervoorzijde van de auto. De bestuurder liep schaafwonden en een pijnlijke enkel op. Hij werd voor controle overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in.

Auto uitgebrand Gouda (D2)
Op de Goudseweg is op 21 maart, omstreeks 22.00 uur een auto uitgebrand. De brand is ontstaan in het motorgedeelte. De auto is volledig verwoest. De brandweer is terplaatse geweest om de brand te blussen. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Inbraak woning Haastrecht (D2)
In een woning aan de Willem Alexanderlaan is op 21 maart jl ingebroken. Keukendeur werd geforceerd. Geld en sieraden zijn weggenomen.

Auto's in brand Gouda (D2)
Aan de Landlustlaan zijn vannacht twee auto's uitgebrand. De brand ontstond in één van de auto's en sloeg daarna over op een daarnaast geparkeerd staand voertuig. Beide auto's zijn vernield. De brandweer is terplaatse geweest om te blussen. De brand is vermoedelijk door een technisch mankement in één van de auto's ontstaan. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

-- - einde berichten ---