Ingezonden persbericht


Persbericht
18 februari 2002

Op 23 maart 28e editie van de City-Pier-City Loop in Den Haag

City-Pier-City Loop 2002 als opmaat voor een mooie halve marathontoekomst in Den Haag

Op zaterdag 23 maart organiseert de Stichting Promotie Den Haag de 28e editie van de City-Pier-City Loop. Bijzonder is dat de internationale halve marathon van dit jaar geldt als 'voorbereiding' op het Nederlands Kampioenschap Halve Marathon (voor wedstrijdlopers) dat volgend jaar in Den Haag gaat plaatsvinden. Én dat dit alles misschien de opmaat is voor een Wereld Kampioenschap Halve Marathon in Den Haag.

De organisatie van de City-Pier-City Loop is namelijk druk bezig om het WK binnen te halen. Als men hier in slaagt zou dit uniek voor de stad Den Haag zijn en een extra mooie toekomst voor de internationale halve marathon in Den Haag betekenen.

Bijzonder
Elk jaar weer blijkt de City-Pier-City Loop een bijzonder evenement te zijn. Ruim 14.000 deelnemers, vele tienduizenden toeschouwers, het aandoen van de boulevard (met De Pier) in Scheveningen, de prachtige finish op het Lange Voorhout... Den Haag is op 23 maart weer even het centrum van de nationale én internationale loopsport. Vorig jaar werd tijdens de internationale halve marathon in een zeer spannende finale de beste tijd (1.02,12 uur) neergezet door Rodger Rop uit Kenia, slechts vier seconden voor de nummer twee Julius Maritim (Kenia).

Eerste namen
Onlangs werden de eerste namen bekend van deelnemers aan de internationale halve marathon. Op 23 maart gaan in ieder geval Elana Meyer (uit Zuid-Afrika, behorende tot de Top 5 van de wereld) en Jane Salumae (winnares van de City-Pier-City Loop in 1994) aan de start verschijnen. Uit Nederland zal Irma Heeren, en waarschijnlijk de rest van de Nederlandse top, deelnemen aan de halve marathon.

Vier afstanden
De City-Pier-City Loop bestaat natuurlijk uit meer dan de internationale halve marathon. Zo kan er bijvoorbeeld ook deelgenomen worden aan de Jeugd- en Scholierenloop (2 km.), de Familieloop (5 km.) of de 10 km. Trim- en Wedstrijdloop. De City-Pier-City Loop omvat verder ook een Business Run, waaraan bedrijventeams kunnen deelnemen. Voor alle afstanden is de voorverkoop inmiddels begonnen.

Noviteiten
Nieuw dit jaar is dat er voor één start/finish-locatie gekozen: het gebied Lange Vijverberg/Lange Voorhout. Een andere nieuwigheid is dat nu ook de deelnemers aan de 10 km. Wedstrijdloop een officiële tijdsregistratie gaan krijgen. Vorig jaar was dit alleen nog maar weggelegd voor de deelnemers aan de halve marathon. Tenslotte heeft de organisatie van de Business Run wederom besloten dit jaar een deel van het verkregen inschrijfgeld af te staan aan een goed doel. Dit jaar is gekozen voor de stichting 'Spieren voor Spieren'.

Voor meer informatie over de City-Pier-City Loop 2002: www.cpcloop.nl