Ingezonden persbericht

Sterrenwacht Uden bestaat 25 jaar

Een leerzaam feest voor iedereen

UDEN, 20020309 -- In het weekend van 23 & 24 Maart worden weer de jaarlijkse Nationale Sterrenkijkdagen georganiseerd in Nederland. Ook de Udense afdeling van de Nederlandse Jeugdvereniging voor Ruimtevaart en Sterrenkunde; "Het Hemelrijk", doet daar weer aan mee. Op zaterdagavond 23 Maart zijn we aanwezig in het Ujes Hofke, Pres. Kennedylaan 22 in Uden. Dit jaar is het echter een zeer bijzondere deelname.

De Udense afdeling bestaat namelijk dit jaar precies 25 jaar en dat gaat niet onopgemerkt voorbij. Natuurlijk is er een uitgebreide tentoonstelling over alles wat met Ruimtevaart en Sterrenkunde te maken heeft. Dit jaar is er ook een special over het Internationale Ruimtestation en de planeet Mars, met panelen vol 3D foto's die een heel mooi beeld geven van het oppervlak op Mars. Ook staat er een groot schaalmodel van de Viking marslander. Bij helder weer staan er buiten verschillende telescopen opgesteld waardoor o.a. naar de Maan, Mars, Jupiter en Saturnus kan worden gekeken. Ook kan er door jong en oud gespeurd worden naar de pas ontdekte komeet Ikeya-Zhang die in het noord-westen te zien is. Er is ook een info hoek waar u met alle vragen terecht kan. Aangezien een groot deel binnen is gaat het ook met slecht weer gewoon door.

Natuurlijk is het ook feest. De vereniging bestaat 25 jaar en we willen iedereen op deze avond mee laten vieren. Bij binnenkomst is er voor iedereen een verrassing. Er is een overzichtsreportage over de afgelopen 25 jaar NJRS-Uden en de oprichters van de vereniging zullen ook aanwezig zijn. Al met al een feestelijke en tegelijk boeiende en leerzame avond voor jong en oud. Kom dus gerust langs op zaterdagavond 23 Maart in het Ujes Hofke. Het begint allemaal om 19.30 uur en duurt tot 23.00 uur. De toegang is uiteraard gratis.



Ingezonden persbericht