Gemeente Leek

Persinfo gemeente Leek, 8 mrt 2002 De Koning en de Dame treden op in Nietap Op zaterdag 23 maart 2002 treedt het duo `De Koning en De Dame' op in Café-restaurant De Waag in Nietap. Dat gebeurt op uitnodiging van de NBvP/Vrouwen van Nu, Nutsdepartement Vredewold en de Culturele Raad Leek.

Wouter de Koning en Rika Dijkstra zijn al jarenlang werkzaam in de muziek. Pianist De Koning speelt of speelde in allerlei ensembles en als begeleider van talloze artiesten. Hij verleende jarenlang medewerking aan programma's van Radio Noord (waaronder `Muziekmelange').
Rika Dijkstra heeft haar sporen in de muziek ook verdiend. Zij heeft zo'n tien jaar in Zweden gewerkt en gezongen, maar vond na terugkomst in Nederland letterlijk en figuurlijk onderdak bij Wouter de Koning. In het door hen bewoonde `Waarhuis' bij de sluis van Aduarderzijl hebben ze een theaterzaaltje annex restaurant ingericht, maar culinair en muzikaal veel valt te genieten.

In Nietap brengen ze een sfeervol, gevarieerd programma met muziek in verschillende talen. Daaronder het Gronings, met prachtige teksten van schrijver/dichter Jan Siebo Uffen. Deze werken zijn ondermeer opgenomen op de CD `Vrumd volk'. Maar naast het Gronings zullen ook liedjes in het Nederlands, en wellicht Zweeds, Engels en Frans te horen zijn.

De entree voor deze avond bedraagt ¤ 10,-; dit is inclusief twee koppen koffie of thee en een consumptie. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Hessel Postema, VVV Leek, De Oude Ulo, of via telefonische reservering op 0594-517877.

* Februari

De laatste wijziging van deze pagina vond plaats op 11 maart 2002.