Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

Faber opent internationale jongerensite: www.biodiversitychat.com

22 maart 2002 - Staatssecretaris Faber van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij opent op 23 maart 2002 de website www.biodiversitychat.com. De website is speciaal ontwikkeld om jongeren te betrekken bij het onderwerp 'biodiversiteit´. Jongeren van over de hele wereld kunnen via de website kennis nemen van het begrip biodiversiteit en een beeld krijgen van het belang ervan. De jongeren kunnen zich een mening vormen over het onderwerp en kunnen erover met elkaar van gedachten wisselen.

Van 7 tot en met 19 april 2002 vindt in het Nederlands Congrescentrum in Den Haag de 6e Conferentie van Partijen over het Biodiversiteitsverdrag plaats. Staatssecretaris Faber is voorzitter van deze VN-conferentie waaraan 182 landen deelnemen. Tijdens de conferentie vindt tussen 14 en 18 april een Jongerenconferentie plaats. Alle deelnemende landen is gevraagd een jongere af te vaardigen. Via de jongerenwebsite kunnen jongeren die niet naar Den Haag komen, chatten met elkaar en met de deelnemers.

De website begint met een plaatje van een boom. Deze boom illustreert op welke wijze soortenrijkdom, oftewel biodiversiteit, hier in de vorm van bossen, diensten levert aan de mensheid. Als je op de stippen klikt, vind je de verschillende functies die bomen vervullen en ook de definitie van biodiversiteit. De site bevat verschillende pagina's met informatie over de conferentie, over de verschillende onderwerpen en discussiepunten. Deze kunnen jongeren gebruiken om zich in te lezen. Links naar andere organisaties die zich met het onderwerp bezig houden zijn ook te vinden. Om jongeren in de gelegenheid te stellen met elkaar van gedachten te wisselen is er een forumpagina waarop jongeren kunnen reageren. Om de discussie te starten zijn er een aantal prikkelende stellingen op deze forumpagina opgenomen.

Noot voor de pers:
U bent bij de opening van de website van harte welkom. Dit vindt plaats op 23 maart 2002 in Naturalis in Leiden tijdens een bijeenkomst waarbij Alterra de resultaten presenteert van een enquête onder jongeren over biodiversteit. De bijeenkomst begint om 13.30 uur.