D66

Discussiebijeenkomst: 'Rampenbestrijding, rampzalig?'

UITNODIGING VOOR DE PERS

Discussiebijeenkomst: 'Rampenbestrijding, rampzalig?'

Arnhem, 22 maart 2002 - Onder de titel 'Rampenbestrijding, rampzalig?' organiseert de Gelderse afdeling van D66 aanstaande zaterdag 23 maart een discussiebijeenkomst in het Nederlands Instituut voor Brandweer en Rampenbestrijding (Nibra) te Arnhem.
Tweede Kamerlid Boris Dittrich, René Hagen -waarnemend directeur van het Nibra- en andere experts zullen ingaan op onderwerpen op het gebied van rampenbestrijding en brandveiligheid van consumentenproducten.

Hoe voorkomen we een dreigende bureaucratisering van het management en de organisatie van rampenbestrijding? Is er werkelijk politieke aandacht voor fysieke veiligheid? Van alle partijen besteedt D66 in haar verkiezingsprogramma hieraan de meeste aandacht. Hoe halen we de brandweer (het 'speeltje' van de burgemeester) weg bij de gemeente? De brandweer moet over steeds zwaardere expertise kunnen beschikken. Hoe brandveilig zijn consumentenproducten tegenwoordig? Dit zijn allemaal voorbeeldvragen die op deze bijeenkomst aan de orde zullen komen.

De bijeenkomst wordt spectaculair afgesloten met een TV-Testbrand. Een aantal consumentenproducten zal in brand worden gestoken met als doel te illustreren dat het niet verantwoord is dat producenten verschillende standaarden voor de brandveiligheid van tv-toestellen hanteren. D66 is er sterk voor om producenten en importeurs op dit punt aan scherpe regels te binden.

Voor deze openbare discussiebijeenkomst zijn naast alle Gelderse D66-leden tevens leidinggevenden van brandweer- en politiecorpsen, de GGD's, hulpverlenings- en ambulancediensten en ziekenhuizen in Gelderland uitgenodigd. Ook Fatma Koser-Kaya, kandidaatlid voor de Tweede Kamer zal aanwezig zijn. Zij zullen actief worden betrokken bij de discussie. Achteraf is er gelegenheid Boris Dittrich en René Hagen over het onderwerp te interviewen.


---

Voor meer informatie over de bijeenkomst kunt u contact opnemen met: Trudy Schut-Hulsker, Bouke Schöne
Tel: 026-359 94 55 / 06-10521449, Tel. 0345-558 698

Op de bijeenkomst wordt professioneel beeldmateriaal en relevante achtergrondinformatie beschikbaar gesteld.

ANTWOORDFORMULIER

Graag vernemen wij middels dit formulier of u wel of niet bij de discussiebijeenkomst 'Rampenbestrijding, rampzalig?' aanstaande zaterdag
23 maart van 11.30 tot 13.30 uur aanwezig zult zijn.

Locatie: Nibra, Kemperbergerweg 783 te Arnhem (de routebeschrijving kunt u vinden op website www.nibra.nl).

Wij verzoeken u vriendelijk vandaag per fax te reageren.

Fax 026 - 359 94 65

Naam :

---
Organisatie :

---
Zal wel / niet aanwezig zijn.

22 mrt 02 11:52