FNV BONDGENOTEN

Aankondiging: Hoveniers in actie bij try-out Floriade

Bij de ingang van de Floriade zullen zaterdagochtend 23 maart zo'n 25 hoveniers, onder het motto 'Hoveniers verdienen een goede CAO', aandacht vragen voor hun problemen. Volgens FNV Bondgenoeten verlopen de onderhandelingen voor een nieuwe CAO uiterst moeizaam en de hoveniers roepen de werkgevers dan ook op tegemoet te komen aan hun eisen. Tijdens de try-out van de Floriade worden veel werkgevers verwacht. Het is de eerste keer dat hoveniers in actie komen voor betere arbeidsvoorwaarden.

De hoveniers vragen niets meer dan in andere sectoren al vanzelfsprekend is. Belangrijkste geschilpunten met de werkgevers zijn; het doorbetalen van de reistijd (dus geen eigen reistijd), cursussen in opdracht van de werkgever moeten tijdens de werktijd gevolgd kunnen worden en minimaal behoud van de koopkracht door uitbetaling van de automatische prijscompensatie plus 0,7 procent.

De hoveniers voeren actie bij de Floriade omdat hier zichtbaar wordt wat voor prachtig vak zij hebben, dat zeggen de hoveniers zelf over hun beroep. Lutz Kressin, bestuurder van FNV Bondgenoten: 'Jammer genoeg beseffen de werkgevers niet, dat een hovenier niet van lucht alleen kan leven, ondanks dat ze enorm van hun vak houden verlaten hoveniers steeds vaker de sector'.

De Floriade is zaterdag geopend voor omliggende gemeenten en voor bedrijven die betrokken zijn bij de opbouw en inrichting van de Floriade. De officiële opening vindt plaats op 5 april.

Tijdstip: zaterdag 23 maart '02 van 9.30 tot 12.30 uur Plaats: hoofdingang Floriade

Meer informatie:
Lutz Kressin, bestuurder FNV Bondgenoten, 06-51257722 (Lutz Kressin is zaterdag aanwezig bij de actie)

22 mrt 02 14:03