Gemeente Leeuwarden

FEC-Citybus viert 1-jarig bestaan

FEC Citybus Zaterdag 23 maart a.s. viert de FEC-Citybus haar 1-jarige bestaan. Alle passagiers die deze dag gebruik maken van de bus krijgen dan een leuke attentie.
De zaterdagse gratis pendelbus van het FEC naar het centrum is vorig jaar bij wijze van proef door het Centrummanagement Leeuwarden gestart. Door het toenemende gebruik is het project door de gemeente Leeuwarden overgenomen en verlengd tot 1 januari 2003.

Omdat de gratis citybus duidelijk in een behoefte voorziet en een hoog waarderingscijfer van de passagiers krijgt, bekijkt de gemeente ondertussen of deze busdienst definitief kan worden ingepast in het nieuwe openbaar vervoersysteem van de stadsdienst.

Op verzoek van de vele gebruikers van de FEC-Citybus is de eerste bus vorige maand een uur vervroegd. Deze vertrekt voortaan elke zaterdag al om 10.00 uur van het FEC met een pendelritme van tien minuten. Elke 10 minuten vertrekt er ook een bus van het Wilhelminaplein/Zaailand. De laatste bus vertrekt om 18.00 uur van deze centrumhalte naar het FEC.