Ministerie van Economische Zaken



Stimuleringspremies nieuwe bedrijventerreinen: 24 aanmeldingen

Niet minder dan 24 nieuwe projecten voor bedrijventerreinen zijn aangemeld door Nederlandse gemeenten om mee te dingen naar de voorbeeldstatus en de stimuleringspremies. Deze drie premies van elk 20.000 Euro worden op 23 april aanstaande bekendgemaakt en uitgereikt door minister Jorritsma tijdens de Nationale Projectenmarkt. Deze bijeenkomst, georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Tuin- en Landschapsarchitectuur (NVTL) zal plaats vinden in Euretco te Houten, waar alle 24 projecten ook tentoongesteld zullen worden. Er zullen tevens diverse inleiders spreken en bureaus voor landschapsarchitectuur en stedenbouw zullen een State of the art geven via diverse stands. Het Ministerie van Economische Zaken stelt de premies beschikbaar om gemeenten te motiveren architecten, landschapsarchitecten en stedenbouwers vanaf de ideeënfase te betrekken.
De beoordelingscommissie onder voorzitterschap van pv Directeur Generaal B. De Vries van EZ bestaat uit volgende leden: C. de Reus (voorzitter Neprom), J. Coenen (Rijksbouwmeester), P. Dordregter (voorzitter Internationaal Groenforum), J. Modder (secretaris NIROV) en M. Vroom (bijzonder lid NVTL). Er zijn drie categorieën waarvoor een project kon worden aangemeld:

1. Herstructureringsterrein

2. Nieuw bedrijventerrein

3. Terrein aansluitend bij een van de andere 9 Grote Projecten (Architectuurnota van Staatsecretaris R. van der Ploeg) Voor alle projecten is het uitgangspunt dat zij vernieuwend zijn en anderen tot soortgelijke initiatieven inspireren. Vanzelfsprekend staat de architectonische kwaliteit centraal, maar bedrijfseconomische aspecten zullen bij de beoordeling een grote rol spelen.

Opvallend is de geografische verspreiding van de ingediende projecten over het hele land en dat zowel grote als kleine gemeenten een projecten hebben ingediend.
Verdere informatie over de Nationale Projectenmarkt is te vinden op www.werklandschappen.info .

18 mrt 02 09:43