Korps: Groningen, plaats: Diverse 23-03-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zaterdag 23 maart 2002

Dagelijkse berichten

Veendam: man (29) gooit putdeksel door ruit cafédeur De politie werd vrijdagnacht gestuurd naar het Beneden Westerdiep in Veendam waar een 29-jarige Veendammer een putdeksel door een cafédeur had gegooid. De man werd aangetroffen in de Kerkstraat en verzette zich sterk tegen zijn aanhouding. Een agent blesseerde zijn hand in de worsteling die volgde. Uiteindelijk werd na veel verzet, geschreeuw en schelden de Veendammer ingerekend. Hij krijgt processen-verbaal voor vernieling, verzet bij aanhouding, bedreiging en belediging van een ambtenaar in functie.

Siddeburen: vechtpartij en beroving
Drie inwoners van Siddeburen zijn vrijdagnacht aangehouden in hun woonplaats op verdenking van mishandeling van een 18-jarige plaatsgenoot en de beroving van zijn portemonnee. De politie kreeg de melding dat er gevochten werd op de kruising Damsterweg / Hoofdweg. Ter plaatse gekomen werden de agenten aangesproken door de 18-jarige jongen dat hij was mishandeld en dat zijn portemonnee was weggenomen door een groepje van drie mannen. Op basis van de signalementen kon enige tijd later de drie verdachten, 23, 28 en 31 jaar oud, worden aangehouden in Siddeburen. Zij zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Stadskanaal: verwarde man steekt met schilmesje Een 29-jarige man uit Stadskanaal is vrijdagnacht aangehouden voor bedreiging en zware mishandeling van een 26-jarige man uit Stadskanaal. Het slachtoffer liep snijwonden aan handen en halsstreek op door de 29-jarige verdachte die onder invloed was en een gestoorde indruk maakte. Het incident vond plaats in de woning van de broer van de verdacht aan de Lyceumlaan in Stadskanaal. Hij was op dat adres eerder op de avond aan de deur geweest maar vanwege zijn gedrag weggestuurd. Later kwam hij terug en drong de woning binnen waarop hij de medebewoner van zijn broer met messteken, van het in de keuken gepakte schilmesje bedreigde. De man is eerst ter ontnuchtering ingesloten op het politiebureau en zal na het uitslapen van zijn roes door een geestelijk hulpverlener worden beoordeeld voor een eventuele opname.

Ter Apel: zwaar beschonken automobilist rijdt tegen lantaarnpaal Een 38-jarige automobilist uit Ter Apel reed vrijdagavond op de Barnflair Oost in zijn woonplaats tegen een lantaarnpaal op en verliet daarop de plaats van het ongeval. Aan de hand van de gegevens van zijn auto kon de politie de man enige tijd later in zijn woning aanhouden. De man gedroeg zich agressief bij de arrestatie en werd geboeid naar het politiebureau gebracht. Daar blies hij een promillage van 2.85 promille. De man bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Scheemda: twee jeugdige auto-inbrekers aangehouden Een getuige zag vrijdagavond dat twee jongens aan het inbreken waren in twee autos die geparkeerd stonden bij het station in Scheemda. Zij belde met de politie die de beide knapen van 17 en 18 uit respectievelijk Blijham en Winschoten kon aanhouden op de Stationsstraat. Beide verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor. Van een van de autos waren beide portieren geforceerd.

Stadskanaal: getuige rekent autokraker in
Een getuige hoorde vrijdagavond een autoalarm afgaan en zag dat een 17-jarige jongen uit Stadskanaal op de Hemenweg in een auto inbrak. Hij volgde de jongeman die uiteindelijk de hal van de plaatselijke bioscoop invluchtte. De inmiddels gewaarschuwde politie kon de knaap in de bios aanhouden. Van de auto was een portierraam ingeslagen en waarschijnlijk een mobile telefoon weggenomen. De verdachte zit vast voor nader onderzoek.

Delfzijl: meisje in gevecht met treinconductrice Agenten zagen vrijdagavond op het vd Kornputplein in Delfzijl een 15-jarig meisje uit Loppersum in gevecht met een treinconductrice. Het bleek dat het meisje de conductrice omver had getrokken en had mishandeld omdat ze geen vervoersbewijs kon overleggen. Tijdens de aanhouding van het meisje probeerde zij een agent te bijten maar dit kon door gepast geweld worden voorkomen. De ouders van de minderjarige zijn op de hoogte gesteld van de aanhouding en insluiting van hun dochter.

berichten stad komen in de loop van de ochtend
Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (0.13 euro/min)