Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Emmen 23-03-2002
Persbericht zaterdag 23 maart 2002
Ernest Zinsmeyer 06 22662875

Fietser gewond bij ongeval

ASSEN Vrijdagmiddag is een 76-jarige man uit Assen gewond geraakt bij een aanrijding op de Overcingellaan. Hij stak vanaf de Port Natalweg met zijn fiets deze straat over en verleende daarbij geen voorrang aan een 27-jarige automilist uit Zuidwolde. De man kwam te vallen en brak daarbij zijn sleutelbeen. Hij is per ambulance overgebracht naar het WZA.

Ongeval met letsel A28

BEILEN Vrijdagavond tegen 18.30 uur is een 23-jarige vrouw uit Assen, na een inhaalactie, op de vluchtstrook terecht gekomen en geslipt. De auto kwam daarbij tegen de vangrail en raakte zwaar beschadigd. De vrouw is met rugletsel naar het Wilhelmina Ziekenhuis Assen gebracht.

Drie gewonden bij ongeval

HOOGEVEEN Vrijdagavond zijn drie inzittenden gewond geraakt bij een botsing van hun auto tegen een boom, op Het Haagje. De bestuurder, een 20-jarige man uit Hoogeveen, raakte door vermoedelijk te hoge snelheid en het gebruik van alcohol, de macht over het stuur kwijt. Hij reed over de verkeerde rijbaan, en wilde bij de doorsteek naar de rechterbaan. Via de stoeprand kwam hij tegen de boom terecht. Bij hem in de auto zaten twee plaatsgenoten van 21 en 22 jaar. Alle drie zijn naar het Bethesdaziekenhuis gebracht. Daar werd van de bestuurder een bloedproef genomen.

Alcohol in het verkeer

BEILEN Vrijdagavond tegen 19.30 uur reed een 50-jarige man uit Beilen met zijn auto over de Asserweg. Hij had gedronken. Bij de ademtest blies hij 305; dit leverde hem een boete op van 190 Euro.

BOVENSMILDE Vrijdagavond even na 22.00 uur haalde de politie een 26-jarige man uit Hoogersmilde met zijn auto van de Hoofdweg. Hij blies 545, en kreeg een snelrechtdagvaarding mee.

Ongewenste kostganger weer terug

EMMEN Vrijdagmiddag trof een 42-jarige bewoner van de Westenesscherstraat een vreemde man aan in zijn woning. Deze lag te slapen op de bank, en had zich te goed gedaan aan een cake uit de koelkast. Ook de koffie had hij weten te vinden. De politie werd gebeld, en de man werd aangehouden. Deze, voor de politie geen onbekende, 21-jarige man zonder vast adres in Nederland, was een week eerder ook al voor een dergelijke insluiping aan de Vreding aangehouden geweest. Hij is na verhoor met een snelrechtdagvaarding weer heengezonden.

Woninginbraken

HIJKEN Vrijdagavond is ingebroken in een woning aan het Oranjekanaal Zuidzijde. Om binnen te komen werd een raam opengebroken. De 53-jarige bewoner mist sieraden en een viool.

ASSEN Vrijdagavond is ingebroken in een woning aan de Nijlandstraat. Hoe de daders zijn binnengekomen is niet bekend. De 39-jarige bewoonster mist twee GSMs en sieraden.

Snelkraak

ASSEN Vrijdagnacht omstreeks 0.15 uur is een snelkraak gepleegd in een winkel aan de Ceresstraat. Om binnen te komen werd een etalageruit ingeslagen. Uit een vitrinekast, die ook werd vernield, verdween een aantal digitale cameras.

Winkeldiefstal

ASSEN Vrijdagmiddag is een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden nadat hij in een zaak aan de Weiersloop voor ongeveer 175 Euro aan sportkleding had gestolen. Na verhoor kreeg hij een snelrechtdagvaarding uitgereikt.

Aanhoudingen na vechtpartij en vernielingen

HOOGEVEEN Vrijdagnacht ontstond rond 4.30 uur ontstond een vechtpartij met meerdere personen voor een eethuis aan de Hoofdstraat. Door onbekende oorzaak was binnen onenigheid ontstaan, die buiten werd uitgevochten. De aanstichters, twee mannen uit Hoogeveen van 25 jaar en een jongen van 16, werden aangehouden, ook omdat zij na de vechtpartij vernielingen hadden gepleegd. Bij de aanhouding heeft de politie pepperspray gebruikt. De drie zijn ingesloten, en een nader onderzoek moet duidelijk maken wat er precies is gebeurd, en wie waarvoor verantwoordelijk is geweest.

Ponys kaalgeschoren

RODEN Vrijdagmiddag meldde een inwoner van Roden dat van acht van zijn Shetlandponys, die in een weiland aan de Mensinghweg lopen, de benen volledig kaal zijn geschoren. De ponys kunnen daardoor niet ter keuring worden aangeboden. De eigenaar komt aangifte doen. De afgelopen tijd gebeurde iets dergelijks ook al in Vries, Yde en Donderen.

Fietser mishandeld

RODEN Vrijdagnacht omstreeks 2.30 uur is een 18-jarige jongeman uit Zevenhuizen op de Roderweg, bij de Statenlaan mishandeld door twee inzittenden van een personenauto. De jongen fietste naar huis met twee kameraden, toen hij van achter werd aangereden door een automobilist. Er ontstond een woordenwisseleing, en even later werd de drie de pas afgesneden. Twee mannen stapten uit de auto. Een van had had een ijzeren staaf, waarmee de 18-jarige fietser op zijn hoofd werd geslagen. Daarna stapten ze in de auto en reden weg. De fietser is per ambulance overgebracht naar het Martiniziekenhuis in Groningen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Aanhoudingen na bedreiging met vuurwapen

VEENOORD - Vrijdagnacht omstreeks 1.00 uur kreeg de politie een melding dat mensen in een woning aan de Rooseveltstraat waren bedreigd met een vuurwapen. Het ging daar om een conflict in de relatiesfeer. Toen de politie ter plekke kwam waren de twee met het wapen, dat later een vuurwerkpistool bleek te zijn, al weer gevlogen. Na een zoekactie werden de twee in een woning in de omgeving aangetroffen, en werden aangehouden. Tegen beide, inwoners van Veenoord van 18 en 21 jaar, wordt proces-verbaal opgemaakt. Het vuurwerkpistool is in beslag genomen.

Getuigen gezocht van conflict bij NS-station

COEVORDEN Vrijdagmiddag omstreeks 15.30 uur ontstond een opstootje op het Stationsplein. Een 18-jarige voetganger uit Coevorden kreeg het aan de stok met een 41-jarige automobilist uit dezelfde plaats. Er is over en weer geslagen, en de auto is vernield. Beide betrokkenen zijn meegegaan naar het bureau om hun verhaal te doen, maar de beide lezingen staan haaks op elkaar. De politie vraagt daarom of getuigen zich willen melden, om zo te kunnen vaststellen wat de juiste toedracht is geweest.

Vechtpartij waarbij is geschoten

ASSEN Vrijdagavond omstreeks 20.15 uur kregen twee mannen in de Rolderstraat onenigheid met elkaar. Daarbij is geslagen, en gingen er zich meer mensen mee bemoeien. Een van de partijen verliet daarop de Rolderstraat, maar kwam enkele minuten later terug met een pistool. De zaak laaide weer op, en er is enkele keren geschoten. Daarbij is niemand geraakt. De politie neemt deze zaak hoog op en heeft het in onderzoek. Er is inmiddels een aantal betrokkenen verhoord, maar er zijn nog geen aanhoudingen verricht.