Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-03-2002 Persberichten districten stad Utrecht, 11.40 uur

Winkeldief ontkomt

UTRECHT Donderdagmiddag rond 15.00 uur probeerde een onbekend gebleven man goederen uit een winkel aan de Beneluxlaan mee te nemen zonder te betalen. Het winkelpersoneel sprak de man aan die hierop wegrende. Hierop zetten het winkel- en beveiligingspersoneel de achtervolging in.

Toen zij de man vast hadden, haalde hij een naald tevoorschijn waarmee hij het personeel probeerde te steken. Hierop deinsde het personeel terug, waardoor hij kon ontkomen. Er is bij de politie aangifte gedaan met een goed signalement van de man. De politie onderzoekt de zaak.

Dronken man aangehouden

UTRECHT Rond 04.30 uur liepen surveillerende agenten over de Nobelstraat en zagen een 32-jarige man uit De Bilt zich provocerend gedragen. Hij daagde voorbijgangers uit om met hem te vechten. Hierop hebben de agenten hem vastgepakt en tot bedaren gemaand. Desondanks bleef de man zich recalcitrant gedragen. Hierop is hij aangehouden voor openbare dronkenschap en ter ontnuchtering ingesloten op het politiebureau. Hij krijgt een proces-verbaal.

Dronken achter stuur

UTRECHT Rond 00.45 uur zaterdagmorgen zagen surveillerende agenten een man en vrouw erg onvast ter been de parkeergarage Paardenveld inlopen. Even later kwamen zij in een auto naar buiten rijden. Hierop is de bestuurder, een 42-jarige man uit Nieuw Vennep, gecontroleerd. Hij gaf aan dat hij gedronken had en bleek bij de blaastest een alcoholpromillage te hebben van 1.4. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur en zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

UTRECHT Rond 21.45 uur vrijdagavond zagen surveillerende agenten een 26-jarige man uit Utrecht asociaal rijden. Hierop is de man gecontroleerd. Hij bleek gedronken te hebben. Uit de blaastest bleek dat de man een alcoholpromillage had van 1.1. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur en zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Alcoholcontrole

UTRECHT De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een alcoholcontrole gehouden op het Janskerkhof. In totaal ondergingen 150 automobilisten een blaastest. Twee bestuurders bleken teveel gedronken te hebben. Een 21-jarige vrouw uit Utrecht had een alcoholpromillage van 0.5. Zij kreeg een boete van 190 euro. Een 22-jarige man uit Soesterberg bleek een alcoholpromillage van 0.8 te hebben. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur en zal zich voor de rechter moeten verantwoorden. Naast deze controle werden drie mannen bekeurd voor wildplassen (46 euro).

Aanhouding fietsdief
UTRECHT Rond 23.55 uur vrijdagavond kreeg de politie de melding dat een man een fiets probeerde te stelen op het Jansdam. Op basis van het doorgegeven signalement kon de man, 41 jaar uit Utrecht, op heterdaad aangehouden worden. Hij probeerde met de standaard van een fiets die hij eerder had vernield, het slot van een andere fiets te breken. Hij is voor verhoor ingesloten.

Aanrijding
UTRECHT Vrijdagmiddag omstreeks 16.30 uur vond een aanrijding plaats op het Anne Frankplein. Een 36-jarige automobiliste verleende geen voorrang aan de voor haar van rechts komende 31-jarige fietsster uit Apeldoorn. De fietsster had hier voorrang. Een aanrijding was niet meer te voorkomen. De fietsster raakte gewond en werd door de ambulance overgebracht naar het Diakonnessen ziekenhuis. Zij bleek gekneusde ribben te hebben.

Verkeerscontroles
UTRECHT Op de Eykmanlaan werd vrijdagmiddag tussen 13.30 uur en 15.00 uur een gordelcontrole gehouden. In totaal werden 200 automobilisten gecontroleerd. Hiervan hadden 18 bestuurders, of bijrijders, geen gordel om. Zij kregen een bekeuring van 40 euro.

UTRECHT De politie controleert de afgelopen weken veelvuldig op het kruispunt van de Jan van Galenstraat met de Kardinaal de Jongweg. Uit een meting was gebleken dat vele automobilisten hier het rode verkeerslicht negeren. Vrijdagmorgen tussen 7.45 uur en 8.30 uur controleerde de politie op het genoemde kruispunt. Twee automobilisten werden bekeurd. De regelmatige controles lijken succes te hebben.

Aanrijding
UTRECHT Vrijdagmorgen omstreeks 05.35 uur vond er op de Johan Wagenaarkade een aanrijding plaats waarbij een verdachte weg was gelopen. Daar aangekomen, trof de politie een zwaar beschadigde auto aan. De bestuurder van deze auto was er vandoor gegaan en is tot zover onbekend gebleven. Uit onderzoek kwam vast te staan dat de kentekenplaten van de auto eerder deze maand waren gestolen.

Een 29-jarige bestuurder uit Utrecht verklaarde dat hij over de La Fontainestraat reed en linksaf de Johan Wagenaarkade opreed. In de bocht zag hij de inmiddels ontvluchte bestuurder met hoge snelheid op zich afkomen. De Utrechter reed het gras op, maar dat mocht niet meer baten want hij werd toch geraakt. Hij raakte hierbij niet gewond. Zijn inzittenden, een 18-jarige man en een 19 jarige man, beide uit Utrecht, waren eveneens ongedeerd. De 19-jarige man gaf wel aan last van zijn arm te hebben. Hem is aangeraden naar de huisarts te gaan. Hun auto was behoorlijk beschadigd en is weggetakeld, evenals de achtergelaten auto en een geparkeerd staande auto die ook was geraakt tijdens de aanrijding. De politie heeft met alle betrokkenen schadeformulieren ingevuld en doet nader onderzoek naar de achtergelaten auto.