Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-03-2002 Persberichten district Lekstroom, 11.45 uur

Verkeersongeval letsel

IJSSELSTEIN Vrijdagmiddag rond 14.50 uur vond er op de Touwlaan een aanrijding plaats tussen een 63-jarige fietser uit IJsselstein en een automobilist. De bestuurder van de auto ging er na de aanrijding vandoor.

De fietser werd door de buitenspiegel van de auto geschept. Hierdoor kwam de man ten val. De politie trof in de omgeving de buitenspiegel aan en heeft deze voor onderzoek veilig gesteld. De fietser is met onbekend letsel overgebracht naar het Antoniusziekenhuis.

Rijden zonder rijbewijs

NIEUWEGEIN Omstreeks 21.00 uur vrijdagavond controleerden politieagenten de inzittenden van een auto die met een kapotte koplamp reden. De bestuurder, een 24-jarige man uit Zwijndrecht, bleek geen rijbewijs te hebben. Zijn inzittende, een 24-jarige man uit Tilburg, bleek nog openstaande boetes te hebben. Op het bureau Nieuwegein zijn de gegevens van de mannen uitgezocht. De Tilburger heeft zijn boetes betaald. De man uit Zwijndrecht kreeg een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs. Na de afhandeling konden de mannen hun rit voortzetten, met dit keer de Tilburger aan het stuur die wel een geldig rijbewijs had. Hun koplamp is onder het toeziend oog van de agenten, vervangen.