Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 23-03-2002 Persberichten regionaal
zaterdag 23 maart 2002

Maastricht, taxichauffeur beroofd.
Zaterdag omstreeks 03.30 uur werd op de Westrand, een straat in de wijk Amby, een 22-jarige taxichauffeur door twee onbekende mannen overvallen en beroofd.
De taxichauffeur reed over de Westrand en passeerde daar twee mannen op een fiets. Tijdens het passeren hoorde de chauffeur een geluid en dacht dat hij de fietsers mogelijk had aangereden. Daarom stopte hij. Nog voor hij kon uitstappen werd het portier van zijn auto geopend en vervolgens kreeg hij enkele harde klappen tegen zijn hoofd. Daarvan raakte de chauffeur korte tijd buiten bewustzijn. Toen hij weer bij kennis kwam lag hij naast de taxi op het wegdek en bleek zijn portemonnee te zijn leeggehaald. De man had diverse verwondingen aan zijn hoofd waaronder een open wond die in het ziekenhuis gehecht moest worden. De buit bedroeg circa honderd euro.

Maastricht, met crossmotor tegen geparkeerde auto. Een 18-jarige jongen zonder motorrijbewijs is vrijdagmiddag omstreeks 15.45 uur in het ziekenhuis beland nadat hij met een crossmotor met aanzienlijke snelheid tegen een in de Banruwe geparkeerde auto was aangereden. Daarbij liep hij meerdere verwondingen op. De motor bleek niet te zijn verzekerd en had ook geen kentekenplaat. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van het motorvoertuig.

Maastricht, vandalen opgepakt.
Met behulp van getuigen kon de politie zaterdag omstreeks 01.30 uur twee inwoners van Maastricht van respectievelijk 18 en 16 jaar oud aanhouden kort nadat ze op de Sorbonnelaan/Leuvenlaan een bushuisje hadden vernield. Een getuige had dit gezien en waarschuwde meteen de politie. De twee hebben de nacht in een cel doorgebracht.

Maastricht, inbraak
In de loop van vrijdagavond werd ingebroken in een bedrijfsgebouw aan de jachthoornstraat. Bij een schildersbedrijf werd ingebroken en werden diverse computers en enkele telefoons ontvreemd.

Maastricht, straatroof
Een 58-jarige man uit Maastricht werd, toen hij zaterdagmorgen op de Franciscus Romanusweg ter hoogte van het aldaar gelegen tankstation stond te plassen, door een onbekend gebleven man aangevallen en van zijn portemonnee beroofd. De man kreeg een harde klap tegen het hoofd waardoor hij korte tijd bewusteloos raakte. Toen hij weer bij kwam bleek zijn bril te zijn beschadigd en zijn portemonnee met daarin een paar honderd euro, te zijn verdwenen. Het slachtoffer moest zich onder doktersbehandeling stellen. Hij bleek eenzware hersenschudding te hebben.

Landgraaf, gevaarlijke hond bijt postbode.
De politie van Landgraaf heeft vrijdag rond het middaguur een bijtgrage hond in beslag genomen nadat het dier een vrouwelijke postbode in haar arm had gebeten. De postmedewerkster liep een bijtwond op tot op het bot en moest zich onder doktersbehandeling stellen. Zij kan vermoedelijk meerdere dagen haar werk niet meer doen. Het incident vond plaat op de Exdel in Landgraaf waar de betreffende hond op een erf los liep en regelmatig de openbare weg op kwam. Buurtbewoners wisten te vertellen dat het dier reeds vaker mensen had aangevallen. Dit was voor de politie voldoende reden om contact op te nemen met de officier van justitie in Maastricht. In overleg werd besloten om het beest in beslag te nemen. Pas na het weekend zal worden besloten wat er verder met de hond gaat gebeuren.

Sittard, inbraak
Vrijdag in de namiddag werd ingebroken in een woning aan de Janekers Vaart in Sittard. Een keukenraam aan de achterzijde werd vernield om binnen te komen. Uit de woning verdwenen enkele goederen waaronder een laptop en een videocamera alsmede sieraden en een aantal euro.

Elsloo, mishandeling.
Een verwarde man, 30 jaar oud en afkomstig uit Geleen, heeft vrijdagavond omstreeks 20.00 uur op de Stationsstraat in Elsloo een 72-jarige man mishandeld zonder dat daartoe een aanleiding bestond. Het slachtoffer zat op een muurtje toen de verdachte hem passeerde. In het voorbijgaan sloeg de dader de bejaarde van het muurtje af waardoor deze op de grond viel. Toen kreeg het slachtoffer nog enkele trappen tegen zijn hoofd en raakte daardoor bewusteloos. Voorbijgangers ontfermden zich over de man. Vervolgens stapte de dader een nabijgelegen café binnen en maakte daar enige stampij. Kort nadat hij het café weer had verlaten werd de man door de politie aangehouden.