Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 23-03-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, B. Timmer, 06-51401952

Aanhouding drugsbezitters
ALMERE - Vrijdagavond zijn twee Almeerders van 15 en 17 jaar aangehouden op de A. Boekenweg. Bij een controle wilden surveillerende agenten twee bromfietsers zonder helm aanhouden. Tijdens de achtervolging zagen zij dat een van hen een pakketje weggooide, waarna zij alsnog werden aangehouden. Het pakketje bevatte drugs en bovendien bleek bij de fouillering dat de jongens traangas en een knuppel bij zich hadden. De spullen zijn in beslag genomen en de jongens zijn in verzekering gesteld.

Ongeval op werkplaats
LELYSTAD - Een 18-jarige Staphorster is gistermorgen gewond geraakt na een val van zes meter van een steiger. De bouwvakker was werkzaam in een kantoor in aanbouw. Het pand van zes verdiepingen is gevestigd aan de Pascallaan op industrieterrein Larserpoort in Lelystad. Op de hoogste verdieping was hij bezig met het aanbrengen van isolatiemateriaal. Vlak naast hem was een gat dat afgedekt was met plastic. Door onbekende oorzaak kwam hij in die opening terecht en viel naar beneden. Daarbij raakte hij met zijn hoofd waarschijnlijk een gedeelte van een kozijn of stalen rand. De hulpdiensten waren snel ter plaatse, waarna de Staphorster met een hoofdwond per GGD-ambulance werd vervoerd naar het Zuiderzeeziekenhuis in Lelystad.

Aanrijdingen met letsel
EMMELOORD - Op de Nagelerweg is vrijdagavond een 40-jarige motorrijder uit Emmeloord licht gewond geraakt bij een poging een aanrijding met een 56-jarige automobilist uit dezelfde plaats te voorkomen. De automobilist reed op de Energieweg en wilde de Nagelerweg oprijden, maar zag daarbij de motorrijder over het hoofd. Die probeerde zo snel mogelijk te remmen, maar gleed daardoor naar links de berm in en kwam tegen een reclamebord tot stilstand. De motorrijder is ter plaatse behandeld door GGD-ambulancepersoneel en kon vervolgens op eigen gelegenheid zijn weg vervolgen.

ALMERE - Vrijdagmiddag is op de Bankierbaan een 21-jarige voetganger uit Almere gewond geraakt na een aanrijding. De vrouw kwam in botsing met het voertuig van een 24-jarige automobiliste uit Almere, die op dat moment de bocht nam en de voetganger tegen haar been reed. De 21-jarige is per GGD-ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

ALMERE - Bij een aanrijding op de Paralleldreef is vrijdagavond een 23-jarige automobilist uit Almere licht gewond geraakt. De man reed achter de auto van een 46-jarige plaatsgenoot, die vanaf de Havendreef richting Noorderdreef reed. Vlak na de bocht en het viaduct van de A6 remde de 46-jarige voor een file; de 23-jarige kon niet meer op tijd stoppen. Omdat hij geen gordel droeg, kwam hij met zijn voorhoofd tegen de voorruit. De 23-jarige is daarna onderzocht door GGD-ambulancepersoneel, maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

Rijden onder invloed
LELYSTAD - Op de Voorstraat is vrijdagavond een 39-jarige automobilist uit Biddinghuizen aangehouden. Na een melding dat de man onder invloed richting A6 reed, is hij aangehouden en na enig verzet overgebracht naar het politiebureau, waar hij 655 ug/l (1.5 promille) blies. Zijn rijbewijs is ingenomen. Proces verbaal wordt opgemaakt.

ALMERE - Afgelopen nacht is een 60-jarige automobilist uit Almere aangehouden op de Sluis. Surveillerende agenten wilden in eerste instantie zijn auto controleren, maar toen bleek dat de man onder invloed verkeerde, lieten ze hem blazen. Hij blies 1075 ug/l (2.5 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd.

DRONTEN - Wegens rijden onder invloed is een 29-jarige automobilist uit Swifterbant afgelopen nacht aangehouden op De Oost. Hij blies bij de controle 780 ug/l (1.8 promille) en moest zijn rijbewijs inleveren.

EMMELOORD - Na een melding dat er vanochtend vroeg een aantal auto`s aan het racen waren op de Lange Nering aan het racen waren, zijn een 23-jarige bestuurder van een bestelauto uit Emmeloord en een 22-jarige automobilist uit Amsterdam aangehouden. Ter plaatse stonden beide verdachten bij een oververhitte, rokende bestelauto. De 23-jarige verkeerde bovendien onder invloed: hij blies 540 ug/l (1.25 promille) en bleek eerder dit jaar al veroordeeld voor rijden onder invloed. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

ALMERE - Een 33-jarige automobilist uit Almere is vrijdagavond aangehouden op de Landdrostdreef wegens rijden onder invloed. Bij een controle blies hij 480 ug/l (1.1 promille). Hij kreeg een rijverbod van vier uren en een proces verbaal.

Rijbewijs en auto in beslag genomen
ZEEWOLDE - Een 19-jarige automobilist uit Nijkerk is zijn auto en zijn rijbewijs kwijt, nadat hij vrijdagavond op de Slingerweg werd aangehouden voor het overtreden van de snelheid. De jongen reed richting Almere met een snelheid van 170 km/u (na aftrek 162 km/u), waar hij 80 mocht rijden. Hij verklaarde dat hij net een nieuwe auto had, en hem even uit wilde proberen. Zowel de auto als zijn rijbewijs zijn op last van de officier van justitie in beslag genomen.