Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-03-2002 Persberichten district binnensticht, 12.00 uur

Winkeldieven aangehouden

ZEIST Vrijdagmiddag rond 17.00 uur werden in een winkel aan de Slotlaan drie verdachten, in de leeftijd van 17 en 21 jaar allen uit Zeist, aangehouden. Twee mannen en een vrouw wilden in een winkel enkele handdoeken meenemen zonder te betalen.
De verdachten werden door het winkelpersoneel vastgehouden en aan de politie overgedragen. Na verhoor deden zij vrijwillig afstand van de gestolen goederen.
Nadat proces-verbaal werd opgemaakt werden de verdachten heengezonden.

Overvaller gezocht

BILTHOVEN Vrijdagmiddag werden op de 1e Brandenburgerweg en het Sterrenplein twee oudere dames beroofd door een tot nu toe onbekend gebleven persoon.

Een 78-jarige vrouw werd in de voortuin van haar woning aan het Sterrenplein omstreeks 14.30 uur aangesproken door een jongeman. Deze man bedreigde de vrouw met een mes en wilde geld van haar hebben. De vrouw wist de man te verjagen.

Rond 15.00 uur werd bij de woning van een 72-jarige vrouw aan de 1e Brandenburgerweg aangebeld. De man wist de woning binnen te dringen en onder bedreiging van een mes ging hij er met een onbekend geldbedrag vandoor.
Het signalement van de verdachte van beide overvallen komt enigszins overeen. Zijn leeftijd is tussen de 15 en 20 jaar, zwart (krullend) haar, verzorgd uiterlijk en hij droeg een lichtkleurige jas.

Direct na de overvallen heeft de politie twee buurtonderzoeken gestart. Dit heeft nog niet tot resultaat geleid. Daarom is zij op zoek naar getuigen. Mensen en/of buurtbewoners die iets hebben gezien en/of de politie aanvullende informatie kunnen geven kunnen contact opnemen met de politie in De Bilt, telefoon 0900 8844.

Alcoholcontrole

DE BILT - Door het bureau Verkeer onder controle werd in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Universiteitsweg een alcoholcontrole uitgevoerd. Van de 21 gehouden blaastesten bleek één bestuurder, een 62-jarige man uit Almere-buiten te veel alcohol te hebben gedronken. Hij had 0.65 promille alcohol in zijn lichaam.

Tijdens de controle werd een bestuurder van een personenauto gesommeerd te stoppen. Aanvankelijk leek hij dit ook te doen, toen hij plotseling vol gas en met ongeveer 100 km/h over de rijstrook van het tegemoetkomende verkeer wegreed.
Direct zette enkele aanwezige politiemensen de achtervolging in. De bestuurder van de auto schroomde snelheden tussen de 160 en 185 km/h niet. Desondanks konden de achtervolgende politiemensen korte tijd later de bestuurder en de inzittenden op de Amersfoortseweg tot stoppen dwingen. Hierdoor liepen verschillende voertuigen schade op. De drie inzittenden, van 17, 18 en 19 jaar allen uit Veenendaal, werden voor verhoor ingesloten in het politiebureau te Zeist. De politie heeft de zaak in onderzoek.