Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-03-2002 Persberichten district Eemland noord, 12.10 uur

Bekeuringen bij controle in bosgebieden

SOEST - Vrijdagmiddag hebben verschillende politiemensen op de fiets, met de motor en de terreinwagen gecontroleerd in de bosgebieden op het naleven van de regels voor los lopende honden, mountainbikers en paarden.
Drie bekeuringen werden uitgereikt voor het los laten lopen van de hond en voor het niet gebruiken van de verplichte fietspaden.

Verkeerscontrole

SOEST Tussen 15.45 en 16.45 uur werd ter hoogte van het Raadhuisplein een algemene verkeerscontrole gehouden.
Twaalf bestuurders werden bekeurd voor het niet dragen van de autogordel, geen richting aangeven bij het verlaten van de minirotonde en geen juiste kentekenplaat voeren bij een aanhangwagen. Tijdens de controle passeerde een personenauto waarvan de bestuurder (leeftijd en woonplaats onbekend) niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Hij kreeg hiervoor een bekeuring van 231 euro.

Doe nuchter, rij alcoholvrij

EEMNES Onder het motto Doe nuchter, rij alcohol vrij hield de politie vrijdagavond van 20.00 tot 23.00 uur een alcoholcontrole bij de afrit van de Rijksweg 27 Oost.
Er werden 60 blaastesten afgenomen, waarvan twee bestuurders teveel alcohol hadden genuttigd. Zij kregen hiervoor een proces-verbaal.

Alcoholcontrole in Bunschoten en Baarn

BUNSCHOTEN SPAKENBURG Zaterdagochtend omstreeks 02.00 uur werd op de Nieuwe Schans een 22-jarige Bunschoter aangehouden. De man bleek na controle 0.8 promille alcohol in zijn lichaam te hebben. Hij kreeg een proces-verbaal van 190 euro.

BAARN Zaterdagochtend werd op de Eemweg een 41-jarige man uit Soest aangehouden. Hij had 1.1 promille alcohol in zijn lichaam. Omdat de man al eens eerder was opgepakt met alcohol achter het stuur mag hij zich op 3 juni a.s. bij de rechter verantwoorden.