Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-03-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 12.20 uur

Geen helm

MAARSSEN Zaterdagmorgen omstreeks 01.05 uur zagen op de Duivenkamp surveillerende agenten een 18-jarige bromfietser uit Maarssen zonder helm rijden. De passagier van de bromfietser ging er rennend vandoor. De Maarssenaar zag een vluchtpoging niet zitten en kreeg een bekeuring voor het rijden zonder helm. Bij controle aan de bromfiets, bleek deze van diefstal afkomstig te zijn. De bromfiets zou twee jaar geleden in Eindhoven gestolen zijn. De eigenaar van de bromfiets, eveneens een 18-jarige man uit Maarssen, kon een aankoopbon tonen. De politie onderzoekt de zaak.

Rijden zonder rijbewijs

ABCOUDE Zaterdagmorgen rond 01.00 uur surveilleerde politieagenten op het industrieterrein aan de Hollandse Kade. Bij het zien van de politieauto, ging een automobilist er vandoor. De agenten vonden het verdacht en gaven de automobilist een stopteken. Deze negeerde hij. Uiteindelijk kon de bestuurder, een 17-jarige jongen uit Amsterdam, tot stoppen gebracht worden. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij kreeg een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs.

Niets erinniets eruit

MAARSSEN Vrijdagochtend werd er tussen 11.15 uur en 12.00 uur op het Bisonspoor geparkeerd staande autos gecontroleerd in het kader van het project Niets erinniets eruit. 105 Automobilisten hadden hun auto goed achtergelaten; zonder zichtbare buit voor handen. 20 Bestuurders hadden het minder goed gedaan aangezien bij hun duidelijk onder andere radiofrontjes of cds zichtbaar in de auto lagen. De politie adviseert o.a. door middel van het achterlaten van folders geen goederen zichtbaar in de auto achter te laten om inbraak te voorkomen.