Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 23-03-2002 Persbericht van zaterdag 23 maart 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Broekendief aangehouden
Vrijdagavond om 20.40 uur is, na een korte achtervolging, op de Willemstraat een 17-jarige inwoner van s-Hertogenbosch aangehouden. De man had kort ervoor een winkeldiefstal gepleegd uit een winkel aan de Rechtestraat. De verdachte verzette zich hevig tegen zijn aanhouding waardoor twee collegas licht gewond raakten. Een collega werd in zijn hand gebeten de andere collega liep verwondingen aan het linkerbeen en linkeroor op. Nader onderzoek wees uit dat de man drie broeken over elkaar aanhad. Hij is ingesloten en de weggenomen broeken zijn inbeslaggenomen.

Helmond: Bromfietser onder invloed
Op de Kasteel Traverse is vrijdagavond om 21.35 uur een 24-jarige Helmondse bromfietser aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de man zijn bromfiets onder invloed bestuurde. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 0,55 promille aan. Hij kreeg een transactie van 75 euro en een rijverbod voor de duur van 1 uur.

Best: Onder invloed
Een 21-jarige automobilist uit Boxtel is gisterenavond om 20.58 uur op de afrit van de A2 aangehouden. De man had kort ervoor op de afrit een kop-staart aanrijding veroorzaakt en bleek onder invloed te zijn. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1,0 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 4 uur.

Helmond: Zakkenrollen
Op de Markt is vrijdagavond omstreeks 22.00 uur, een 17-jarige Helmonder het slachtoffer van een zakkenroller geworden. De portemonnaie van de man werd op de kermis uit de achterzak van zijn broek weggenomen. In de portemonnaie ongeveer 60 euro en enkele pasjes.

Eindhoven: Aanhoudingen na bedreiging
Twee Eindhovenaren van 31 en 33 jaar zijn vrijdagavond om 23.42 uur op het Stratumseind aangehouden. Een getuige had gezien dat de mannen de portier van een horecagelegenheid met een pistool bedreigd hadden. De verdachten zijn voor onderzoek overgebracht naar het bureau en het (imitatie) vuurwapen is inbeslaggenomen.

Lieshout: Vijf verdachten aangehouden na diefstal verkeersborden Een 18-jarige vrouw uit Lierop en vier Helmonders van respectievelijk 16,17,18 en 21 jaar, zijn zaterdagmorgen om 00.05 uur op de Provincialeweg aangehouden. De politie zag dat de groep verkeersborden aan het slopen was. Na een korte achtervolging konden de vijf worden aangehouden. Zij zijn voor onderzoek overgebracht naar het bureau en waren in het bezit van een doos vuurwerk, een valmes en twee waterpomptangen. De weggenomen verkeersborden, het vuurwerk, mes en gereedschap zijn inbeslaggenomen.

Eindhoven: Man aangehouden na mishandeling
Zaterdagmorgen om 00.40 uur is in een woning aan de Julierpas een 45-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had bij een ruzie zijn vrouw bedreigd en mishandeld. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Helmond: aanhouding na vernieling
Op de Dasstraat is zaterdagmorgen om 00.50 uur een 22-jarige inwoner van Helmond aangehouden. De man had kort ervoor de ruit van een personenauto vernield. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Reusel: Onder invloed
Een 37-jarige automobilist uit Bladel is zaterdagmorgen om 01.09 uur op de Wilhelminalaan aangehouden. De man bestuurde een personenauto terwijl hij onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1,20 aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 4 uur.

Valkenswaard: Onder invloed
Zaterdagmorgen om 02.52 uur is op de Haagstraat een 43-jarige automobilist uit Valkenswaard aangehouden. De man had kort ervoor een eenzijdig ongeval veroorzaakt waarbij hij met zijn auto tegen een paal was gereden. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 1,65 promille. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 8 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Wintelre: Onder invloed
Vanmorgen om 03.00 uur is op het Kekkeneind een 26-jarige automobilist uit Wintelre aangehouden. De man was met zijn personenauto een langs de weg liggende sloot ingereden en bleek onder invloed te zijn. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim1.60 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 8 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Gemert: Aanhouding na vernieling
Op de Heuvel is zaterdagmorgen om 02.48 uur een 18-jarige jongeman uit Beek en Donk aangehouden. De verdachte had kort ervoor, tijdens het langsfietsen, de spiegel van een personenauto kapot getrapt. De eigenaar van de auto had zijn auto juist geparkeerd en zat er nog in toen de vernieling plaats vond. Hij heeft direct de dader aangehouden en overgedragen aan de politie. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.

Helmond: Aanhouding na vernieling
Vanmorgen om 05.45 uur is op de Rozenhof een 32-jarige inwoner van Mierlo aangehouden. De man had kort ervoor de deur van de woning van zijn ex-vriendin vernield. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden.

Eindhoven: Aantreffen hennepkwekerij
Op de zolder van een woning aan de Bloemfonteinstraat is vrijdagmiddag een hennepkwekerij met ongeveer 200 planten aangetroffen. Twee Eindhovenaren van 23 en 24 jaar oud zijn aangehouden en voor onderzoek ingesloten. De hennepplanten en de aangetroffen apparatuur zijn ter vernietiging inbeslag genomen.

Son: Motorfietser gewond bij aanrijding
Een 31-jarige bestuurder van een motorfiets uit St. Oedenrode is vanmorgen omstreeks 10.00 uur bij een aanrijding met een personenauto bestuurd door een 72-jarige automobilist uit Son gewond geraakt. De automobilist reed over de Nieuwstraat, komende uit de richting Eindhoven. Op genoemde kruising sloeg hij linksaf en verleende geen voorrang aan de hem op dezelfde weg tegemoetkomende motorrijder. De motorrijder botste tegen de personenauto en reed daarna tegen een tweede personenauto bestuurd door een 22-jarige inwoner van Geldrop. Het slachtoffer is met rugletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Bergeijk: Fietser gewond bij aanrijding
Op de kruising Eerselsedijk Sparrendreef is vanmorgen omstreeks 10.20 uur een 65-jarige fietster uit Bergeijk bij een aanrijding, met een door een 34-jarige automobilist uit Bergeijk bestuurde personenauto, gewond geraakt. De vrouw fietste over de Sparrendreef en verleende op genoemde kruising geen voorrang aan de voor haar van rechts komende personenauto. De automobilist kon een aanrijding niet meer voorkomen. Het slachtoffer is met klachten aan hoofd, enkel en buik, overgebracht naar het ziekenhuis.