Skatebond Nederland

Skateland Cup 2002 in Rotterdam

Op 23 en 24 maart a.s. vindt, voor het derde achtereenvolgende jaar alweer, de Skateland Cup plaats. Deze wedstrijd Aggressive Skaten, ook wel stunt- of streetskaten genoemd, is bedoeld voor gevorderde skaters. Ook dit keer heeft de organisatie besloten om de wedstrijd in het Streetpark van Skateland Rotterdam te houden.

De Skateland Cup is een landelijke wedstrijd voor gevorderde skaters en skaters met een B licentie. Deze wedstrijd wordt jaarlijks gehouden voor de finalisten van de diverse juniorcups. Skateland Cup 2002 hanteert ook dit jaar weer een open inschrijving, dus iedereen kan mee doen. Het B wedstrijdregelement is van toepassing (exemplaren zijn gratis verkrijgbaar bij het secretariaat van Skateland).

Op zaterdag 23 maart de voorrondes en finales van de junioren (8 t/m 13 jarige skaters) incl de finalisten van o.a. de RijnmondCup 2002 en de National Fun Games 2001. Deze dag wordt gesponsord door Rollerblade Nederland, zij stellen voor de winnaar een paar Rollerblades TRS Access ter beschikking.

De 14 + skaters rijden op 24 maart de voorrondes en finales, incl. de finalisten van de Rijnmondcup 2002 en de Skateland Clubkampioenschappen.

Gezien het steeds hogere niveau waarop de Nederlandse skaters zichzelf op wedstrijden presenteren, verwacht de organisatie niet alleen een spannende maar vooral, ook voor het publiek, spektaculaire krachtmeting.

De nummers 1, 2 en 3 van beide dagen promoveren naar het A-nivo en plaatsen zich direct voor de finales van het Nederlands Kampioenschap Aggressive Skaten (NK2002) op 2 en 3 november 2002.

Skateland Cup 2002, inline streetcontest voor gevorderde skaters op 23 en 24 maart a.s. in Skateland Rotterdam, Piekstraat 45. Vanaf 12 uur de voorrondes, finales rond 16 uur en de prijsuitreiking om 17:30 uur. De wedstrijd wordt georganiseerd door de Stichting Skateland onder auspicien van de SBN (Skatebond Nederland) en gesponsord door Rollerblade Nederland.

Voor meer info: www.skateland.nl of 010-4113413 (secretariaat) of 010-2909890 (skatepark). Inschrijven: info@skateland.nl

Stichting Skateland (skateland@skateland.nl)

WWW.SKATEBOND.NL