Gemeente Leek

Persinfo gemeente Leek, 15 mrt 2002 Op zaterdag 23 maart 2002 geeft het duo 'De Koning en De Dame' een concert in Café-restaurant De Waag in Nietap. De zaal is open om 19.30 uur, de aanvang is 20.00 uur.

Pianist Wouter de Koning en zangeres Rika Dijkstra zijn al jarenlang werkzaam in de muziek. In Nietap brengen ze een sfeervol, gevarieerd programma met muziek in verschillende talen. Daaronder het Gronings, met prachtige teksten van schrijver/dichter Jan Siebo Uffen. Deze werken zijn ondermeer opgenomen op de CD 'Vrumd volk'. Naast het Gronings zullen ook liedjes in het Nederlands en wellicht Zweeds, Engels en Frans te horen zijn.
Wouter de Koning speelt of speelde in allerlei ensembles en als begeleider van talloze artiesten. Hij verleende ook jarenlang 'Muziekmelange').
In het door hen bewoonde 'Waarhuis' bij de sluis van Aduarderzijl en muzikaal veel valt te genieten. Onlangs zong zij nog met het Noord-Nederlands Orkest liedjes van Ede Staal (samen met Arno van der Heijden).
De entree voor deze avond bedraagt ¤ 10,- (inclusief twee koppen koffie of thee en een consumptie). Kaarten zijn verkrijgbaar bij op 0594-517877. Het concert is een initiatief van de NBvP/Vrouwen van Nu, Nutsdepartement Vredewold en de Culturele Raad Leek.