Natuurmuseum Groningen


Groningen, 18 maart 2002
NATIONALE STERRENKIJKDAGEN 2002 ZATERDAG 23 EN ZONDAG 24 MAART - BUURT EN KINDERTUIN PADDEPOEL
Op zaterdag 23 en zondag 24 maart doet de buurt- en kindertuin Paddepoel in de stad Groningen mee aan de inmiddels 26ste Nationale Sterrenkijkdagen. Op veel locaties in Nederland houden sterrenwachten, amateur-astronomen of sterrenkundige verenigingen open huis voor alle leeftijden. Ook in de kindertuin aan de Coronastraat in Paddepoel kunnen bezoekers van 19.00 tot 22.00 uur terecht om met telescopen van de Groninger Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde de hemel af te speuren. Leden van deze vereniging bieden uitleg bij wat er te zien is.

Kinderprogramma Op zaterdagmiddag 23 maart is er vanaf 14.00 uur een speciaal programma voor kinderen in de leeftijd van 5 tot ongeveer 10 jaar.

Slecht weer programma Er is een alternatief programma bij regenachtig en/of bewolkt weer. Om 19.00 is er een lezing met als titel Een reis door het Heelal. Leidraad vormen de naar sterrenkundige objecten vernoemde straten in de Groningse wijk Paddepoel. Aan de hand van de lezing gaan bezoekers op een denkbeeldige reis door het Heelal.

NB · De kindermiddag op zaterdagmiddag vanaf 14.00 uur is alleen toegankelijk na telefonische opgave, telefoon 050 5713410 · warme kleding aanbevolen

Bereikbaarheid Bezoekers wordt aangeraden de auto bij het crematorium te parkeren en vandaar te voet naar de tuin te wandelen. Beide avonden zullen bordjes en andere hulpmiddelen de route wijzen. De tuin is uiteraard ook goed per fiets of met het openbaar vervoer bereikbaar (lijn 5, halte Meteoorstraat).

Op de internetsite www.dekoepel.nl is nadere informatie te vinden over andere kijkadressen in de provincie.

Noot aan de redactie Nadere informatie is verkrijgbaar bij de heer Harry Holsteijn van de buurt- en kindertuin Paddepoel, tel. 050 5713410 of Theo Jurriens, Groninger Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde, tel. 050 5732973.