Ingezonden persbericht


Laatste nieuws KNMI
21 maart 2002

Zaterdag Wereld Meteorologische Dag over kwetsbaarheid voor weer en klimaat

De Wereld Meteorologische Dag, komende zaterdag, draagt dit jaar onze kwetsbaarheid voor weer en klimaat als thema. Wereldwijd worden steeds meer natuurrampen geregistreerd onder meer door extreme droogte, overstromingen en storm.

Het optreden van relatief zeldzame extreme weersomstandigheden is moeilijk in kaart te brengen omdat het ontbreekt aan de daarvoor benodigde lange reeksen waarnemingen en gegevens. Het monitoren van weer en klimaat is een van de belangrijkste WMO-taken. Rampen kunnen ook worden voorkomen als tijdig wordt gewaarschuwd. Meteorologische instituten besteden de laatste jaren steeds meer aandacht aan waarschuwingen voor extreme weersomstandigheden.

De Wereld Meteorologische Dag is een initiatief van de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO). Op 23 maart viert deze overkoepelende meteorologische organisatie, waar 185 landen bij aangesloten zijn zijn verjaardag.

Uitgebreide informatie: http://www.knmi.nl/voorl en http://www.wmo.ch/wmd.

Bij gebruik van gegevens bron KNMI vermelden

Voor belangstellenden van de pers zijn een klein aantal gratis informatiepakketten beschikbaar over deze WMO-dag. U kunt de map aanvragen via e-mail. Als u duidelijk uw naam en adres vermeldt sturen we u het pakket zo spoedig mogelijk toe, zolang de voorraad strekt.

(geurts@knmi.nl
Harry Geurts
persvoorlichter KNMI
telefoon 030 22 06 317
telefax 030 2211 195