Ingezonden persbericht

Persbericht+Persbericht+Persbericht+Drents Museum

21 maart 2002

Taxatie en rondleidingen in Drents Museum

Op zaterdag 23 maart 2002 organiseert het Drents Museum in Assen een taxatiebijeenkomst in de Balzaal van het Museum. Tussen 11.00 uur en 14.00 uur kunnen bezoekers terecht bij drie conservatoren van het Drents Museum voor determinatie van alle soorten oude voorwerpen. Geert Ziengs van Veilinghuis Methusalem uit Schoonoord kan ter plekke de waarde daarvan bepalen. Om 14.30 uur geeft drs. Jan Jaap Heij, conservator van het Museum een rondleiding door de tentoonstelling van Barend Blankert. Meester van de Melancholie.

Zondag 24 maart 2002, om 14.00 uur en 15.00 uur, vertelt de samensteller van de tentoonstelling, drs. Harry Tupan, bij de tentoonstelling Barend Blankert. Meester van de Melancholie meer over de keuze van de werken en over de kunstenaar zelf.

Speciaal voor dit weekend heeft Café Krul een zogenaamde "Witte Barend" aanbieding: een wit biertje met knabbelnootjes voor slechts ¤ 3,00. De Museumwinkel heeft deze dagen een set van 5 ansichtkaarten met werk van figuratieve kunstenaars voor slechts 3 Euro i.p.v. 4 Euro.

In dit weekend geldt de normale entreeprijs. De taxatie en de rondleiding zijn gratis voor bezoekers van het Drents Museum.


---