Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-03-2002 Persberichten districten stad Utrecht, 12.40 uur

Woninginbreker op heterdaad aangehouden

UTRECHT Zondagmorgen rond 04.45 uur werd de politie gestuurd naar de Amsterdamsestraatweg waar een man zou inbreken in een woning.

Daar aangekomen hoorden agenten een knal en glasgerinkel. Even later zagen zij een man weglopen richting de Dirkje Mariastraat. Hij begon vervolgens te rennen. Hierop hebben de agenten met hulp van collegas het gebied afgezet en hebben de man, een 21-jarige Rotterdammer, verstopt onder een geparkeerdstaande auto op de Koolstraat, teruggevonden. De man bloedde hevig aan zijn handen. Hij is aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Lastige dronken man

UTRECHT Zondagochtend rond 00.30 uur zagen agenten dat bij een horecagelegenheid in de binnenstad onenigheid was tussen een portier en een bezoeker.

De bezoeker, een 21-jarige man uit Utrecht, werd geweigerd aan de ingang omdat hij behoorlijk dronken was. Hij wilde toch naar binnen. De politieagenten traden bemiddelend op. De Utrechter wilde niet luisteren. Op een gegeven moment liep hij naar één van de agenten toe, die met zijn rug naar de Utrechter stond. Omdat de man dronken en daarmee onberekenbaar was, nam een tweede agent hem uit voorzorg beet en duwde hem opzij. Hierbij kreeg de man te horen dat hij weg moest gaan en als hij daar geen gehoor aan gaf, aangehouden zou worden. Door zijn dronken toestand kwam de Utrechter te vallen. Hij stond op en liep met zijn vriendin weg in de richting van het Vredenburg.

Omstreeks 01.30 uur kwam de Utrechter aan het politiebureau op de Kroonstraat om aangifte te doen tegen de agent die hem geduwd had. De agenten vertelden hem dat hij aangifte kon doen als hij nuchter was. Hierop vond de Utrechter het nodig zeer beledigende taal uit te spreken. Hij is aangehouden en ingesloten.

Man te water?

UTRECHT Omstreeks 11.35 uur kreeg de politie de melding dat een man op het Nijenrodeplantsoen te water was geraakt. Mogelijk dat hij geduwd was.

Daar aangekomen konden agenten niets zien. Op basis van het verhaal van de kinderen (leeftijd van 5, 9 en 10 jaar allen uit Utrecht) die alles hadden gezien, hebben de agenten de duikers van de brandweer laten komen. De kinderen vertelden zulke details dat het incident serieus werd ingeschat. De omgeving werd door de politie met linten afgezet om publiek op afstand te houden. Een helikopter die in het westelijke gebied surveilleerde, heeft de rivier de Vecht afgezocht naar een lichaam, maar trof niets aan. De duikers van de brandweer hebben een groot gedeelte afgezocht naar een stoffelijk overschot, maar troffen ook niets aan. Door de geringe stroming aldaar is met redelijke zekerheid vast te stellen dat er niemand te water is geraakt.

Inmiddels waren de kinderen naar het politiebureau overgebracht om hun verklaring op te nemen. Naarmate langer afzonderlijk met ze gepraat te hebben, liepen hun verklaringen op details sterk uiteen. Bovendien kwamen sommige details absoluut niet overeen met hetgeen op het Nijenrodeplantsoen was aangetroffen. De wijkagent zal dit voorval samen met de ouders en de kinderen nabespreken.

Dronken achter stuur

UTRECHT Omstreeks 20.50 uur zaterdagavond werd de politie gezonden naar de Anthoniedijk waar een dronken bestuurder uit zijn auto gehaald werd.

De bestuurder, een 51-jarige man uit Utrecht, had een aanrijding veroorzaakt waarbij hij een geparkeerdstaande auto raakte. Hierbij ontstond lichte schade aan beide autos. De man bleek gedronken te hebben en werd aangehouden. Op het politiebureau bleek uit de ademtest dat hij een alcoholpromillage had van 2.1. De man was te dronken om verhoord te worden en is ter ontnuchtering ingesloten op het politiebureau. Zijn rijbewijs wordt ingetrokken. Hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Verkeersongeval
UTRECHT Rond 09.45 uur zaterdagmorgen vond er een aanrijding plaats tussen een 12-jarig meisje uit Utrecht en een 62-jarige automobilist uit Utrecht.

Het meisje stak met haar fiets de Brailledreef over. Vermoedelijk zag zij daarbij de automobilist over het hoofd. Een aanrijding kon niet voorkomen worden. Het meisje werd geraakt door de auto en kwam ten val. Zij had last van haar hoofd en zou naar de huisarts gaan. De automobilist had lichte schade aan zijn auto.